Ugrás a tartalomra

Kampány a felhőtlen gyermekkorért

2021. június 16. szerda
Az Ökumenikus Segélyszervezet kampánya a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére
Kampány a felhőtlen gyermekkorért

Május a gyermekek hónapja, különösen az Ökumenikus Segélyszervezetnél, ahol minden évben kiemelt kampányt indítanak a legszegényebb, hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére. A szervezet idén a Felhőtlen gyermekkor összefogás! elnevezésű országos program megvalósításához gyűjt adományokat, amelyből háromezer gyermeknek szeretne esélyt adni arra, hogy a járvány alatt tovább halmozódó hátrányait ledolgozhassa, a gyermekkor soha vissza nem térő felhőtlen pillanatait megtapasztalhassa.

A május 19-én tartott kampányindító sajtótájékoztatón Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a segélyszervezet a járványhelyzetben sem engedte el a rászoruló gyermekek kezét, de megsegítésükre most nagyobb szükség van, mint valaha, hiszen a pandémia hónapjai alatt sok gyermek esetében tovább nőttek a hátrányok, sok család került még nehezebb helyzetbe. Nyáron a táborok és napközis foglalkozások különösen fontosak, hogy ezek a diákok pótolni tudják az elmúlt évben tovább halmozódó lemaradást és mindazt a közösségi élményt, amelytől megfosztotta őket a járvány.

A kommunikációs igazgató kiemelte: a szervezet Kapaszkodó programja keretében országszerte 20 helyszínen 3000 gyermek felzárkózását segíti rendszeresen átmeneti otthonain, biztos kezdet gyerekházain, közösségi pontjain és Jelenlét Pontjain keresztül a hátrányos helyzetű térségekben. 

A járvány alatt megduplázódott a beérkező igények száma, így mindenkit arra kér, hogy csatlakozzon az adománygyűjtéshez. Aki az 1353-as adományvonalat tárcsázza, 250 forinttal járul hozzá céljaik eléréséhez, nagyobb összegű pénzfelajánlást pedig átutalással a www.segelyszervezet.hu oldalon vagy a 11705008-20464565 számlaszámon lehet tenni, a közlemény rovatban feltüntetve: „Felhőtlen gyermekkor”.

A kampányhoz a Tesco áruházlánc is csatlakozott, amely képviseletében Varga Eszter egy 20 millió forintról szóló adománylevelet adott át a segélyszervezetnek. A kommunikációs menedzser elmondta: a Tesco vásárlói segítségével alig egy hónap alatt több mint 18 millió forint gyűlt össze a rászoruló gyermekek támogatására.

A sajtótájékoztatón Bacza Barbara, a szervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője ismertette a Kapaszkodó program részeként végzett munkájukat, majd az Ökumenikus Segélyszervezetnél önkéntesként dolgozó Wolf Kati énekes és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász személyes tapasztalatairól beszélve buzdított az adományozásra.

(Tamás Angéla)