Ugrás a tartalomra

Jubileum Budapest Bornegyedében

2019. augusztus 29. csütörtök
Borfesztivál, amelyen négy színpadon adnak ingyenes koncerteket az előadók, miközben helyi és vendégborászatok nedűit kínálják a látogatóknak
Jubileum Budapest Bornegyedében

Harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál. A rendezvény Budapest Bornegyedében, Budafok-Tétény hangulatos történelmi utcái között zajlik majd augusztus 30. és szeptember 1-je között, amikor ismét megnyitják kapuikat a hazai és nemzetközi szinten elismert borászatok és pezsgőkészítők, emellett számos könnyűzenei koncerttel várják a szervezők a vendégeket. A fesztivál egy ünnepi koncerttel kezdődik már augusztus 30-án, a Swing à la Django  és a Budafoki Dohnányi Zenekar Big Bandje koncertjével. A hivatalos megnyitót augusztus 31-én, szombaton tartják, ezt megelőzi délelőtt 9 és 10 óra között egy látványos szüreti felvonulás a magyarországi borrendek kíséretében a Záborszky Pincészettől a Savoyai Jenő térig.

Az ünnepélyes megnyitón, a Savoyai Jenő téren köszöntőt mond Karsay Ferenc polgármester és a rendezvény fővédnöke, Kocsis Máté, a legnagyobb országgyűlési frakció vezetője. Ezt szőlőáldás követi a kerületi történelmi egyházak közreműködésével. A Savoyai Jenő tér az egyik fő helyszíne is a programoknak, szombaton és vasárnap fellép itt Gryllus Vilmos, a Budafoki Fúvósegylet, a Gabó Acoustique, és itt avatják fel a helyi borlovagrend új tagjait. A rendezvény idejére Pezsgőtérré átkeresztelt helyen koncertezik még az Acoustic Planet, a Bermuda és a harmincéves Animal Cannibals is. Vasárnap Náray Erika és Kamarás Iván lép fel a Budafok Big Band zenekarral. A nap zárásaként Polyák Lillát hallgathatja meg a közönség.

A fesztivál központi helyszíne a Borudvar a Leányka utcában, ahol többek között a The Carbonfools, a Band of Streets, Barabás Lőrinc, a Mörk és a Bohemian Betyars koncertjét élvezhetik Budafok vendégei a borok és pezsgők kóstolgatása közben. A borfesztivál különleges helyszíne a Fröccs Terasz Budafok központjában. Itt többek között Malek Andrea és a zongorista-zeneszerző Jáger Bandi duója, a Soulistic játszik, de fellép a Mo Gigs, a budafok-tétényi Gál Csaba Boogie vadonatúj zenekara és a Cannaro együttes. A budafoki Piac téren idén is a népzenéé lesz a főszerep a Nádasdy Táncegyüttes, a Pravo zenekar, a Cimbaliband, Weszely Ernő, valamint Oláh Gergő és a Roma Soul közreműködésével.