Ugrás a tartalomra

Joggal beszélt az egész ország a Budafokról

2020. november 22. vasárnap
Önzetlen segítséget nyújtottunk a vírus által megtizedelt Budapest Honvédnak az első osztályú focibajnokságban
Joggal beszélt az egész ország a Budafokról

A Budafoki MTE helyt adott a koronavírus-járvány által drasztikusan sújtott Budapest Honvéd kérésének, és december 23-ra halasztotta a november 7-re kitűzött BMTE–Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést, a tizedik fordulóból. Már-már példátlanul sportszerű döntés ez a mai világban, amikor a csapatok úgy csapnak le az ingyen jött pontokra, mint gyöngytyúk… de talán ne is keressük a hasonlatokat.

Fair play díjas gesztus, különösen annak fényében, ahogy a közelmúltban az Újpest és a Honvéd járt, a lila-fehérek több alkalommal is, legutóbb éppen november 6-án a Diósgyőr ellen, amely találkozóra nem is tudtak kiállni.

Korábban három NB I-es csapat sem járult hozzá a halasztáshoz: a Ferencváros a Paks elleni meccset, az MTK és a DVTK is az Újpest elleni bajnokiját nem akarta áttenni más időpontra. Az NB II-ből is találunk erre példát, a DVSC a Békéscsaba kérelmére mondott nemet. – Nagyon szerettünk volna játszani, de egyhangúlag úgy határozott a vezetőségünk, hogy helyt adunk a Honvéd kérésének – fogalmazott Csizmadia Csaba vezetőedző. – Jakab János, a tiszteletbeli elnökünk, Oláh Lóránt sportigazgató, s ami a legfontosabb, Bélteky Róbert tulajdonos is így vélekedett. Annak semmi szakmai értéke nem lett volna, ha egy ificsapat ellen állunk ki, ezzel nem tudtunk volna fejlődni.

A válogatottszünettel megtoldott mérkőzés nélküli két hét akár még jól is jöhetett a csapatnak, hiszen a Pakstól elszenvedett hazai vereség után rendezni kellett a sorokat.

Azon a mérkőzésen kijöttek a hibák, ezeket megpróbáltuk kijavítani, és szerintem sikerült is. A vizsga szombaton lesz, Felcsúton, amikor a Puskás Akadémiával találkozunk. Két edzőmeccset terveztünk, az egyik az MTK ellen lett volna, a másikon meg az U19-es válogatottal találkoztunk volna, de mindkettő elmaradt. A kék-fehérek tele voltak sérültekkel, a fiataloknál pedig a koronavírus szólt közbe. De így is próbáltuk hasznossá tenni ezt az időszakot. Ettől függetlenül négy játékosunk benne volt az U21-es válogatott keretében, amely legyőzte az oroszokat. Szabó Máté és Zsóri Dani pályára is lépett, Skribek Alen és Huszti András most még csak tartalék volt, és Soltész Pisti is tagja a bővebb keretnek. Úgy tűnik, a szövetségben is felfigyeltek a fiataljainkra.

(Ch. Gáll András)