Ugrás a tartalomra

ADVENT BUDAFOKON - Jégpálya, forralt bor, karácsonyi vásár és Pincejárat

2017. november 30. csütörtök
A főváros Bornegyedében ismét lesz korcsolyapálya, ezúttal a Piactér melletti új "Szieszta" téren, december 1. és február 26. között. Lesz karácsonyi vásár a Piactéren és adventi Pincejárat is, utóbbi december 2-án!
ADVENT BUDAFOKON - Jégpálya, forralt bor, karácsonyi vásár és Pincejárat

December 1-jén Budafokon is elkezdődik a karácsonyvárás: a Szomszédok Piaca előtti téren adventi vásárt és ünnepi programokat szerveznek, a borfesztivál Szieszta pontján (a Mária Terézia u. 1–7. szám alatt) pedig nagyméretű jégpályát állítanak fel. Az önkormányzat célja, hogy minél több iskolai csoportot bírjon rá erre az örömteli téli sportra: a tanítási szüneteken kívül eső munkanapok délelőttjein tanárok, diákok és nyugdíjasok részére éppen ezért ingyenes a belépés. Emellett az összes kerületi óvodás kap egy alkalomra szóló ingyenes belépőjegyet, valamint havonta egyszer valamennyi kerületi lakos térítésmentesen veheti igénybe a jégpályát: az első ilyen nyílt alkalom december 21-én, csütörtökön lesz.

Az adventi hangulathoz elengedhetetlenül hozzátartoznak a forró italok, a Szomszédok Piaca előtti térre szervezett adventi vásár első kiemelt eseményén, december 2-án a vállalkozó kedvű jelentkezők délután négy órától forraltbor-főző versenyen mérhetik össze tudásukat. A megmérettetés igazi közösségi élményt kínál, amelyhez a szervezők csapatonként öt liter bort és egy-egy gázrezsót biztosítanak, a lábast, a különleges fűszereket és a titkos receptet a jelentkezőknek kell hozniuk. A forraltbor-főzés után a közönség bevonásával dől el, ki lesz a nyertes, a kóstolás után ugyanis szavazhatnak az érdeklődők. Az esemény bevételével a résztvevők a ritka genetikai betegség, a Marfan-szindróma miatt sérült Horváth Boginak, a Budai Nagy Antal Gimnázium egykori tanulójának családját támogatják.

A decemberi hétvégeken a budafokiak és a más kerületekből idelátogató érdeklődők számos további különleges programon vehetnek részt: ezek közül kiemelkedik a jégszobrászat elnevezésű esemény, aminek részeként szobrászok faragnak majd meg egy hatalmas jégtömböt. Délután három órától gyerekeknek szóló jégvarázs móka, majd este fél hattól jégdiszkó kezdődik a felnőttek számára. De hallhatjuk-láthatjuk még decemberben többek között a Budafoki Fúvósegyletet, a Daniel Speer Brasst, Elsát és Dér Jankót, a nemzetiségi önkormányzatok előadásait, az önkormányzat betlehemes műsorát, a Kis-Nádasdy Tánccsoportot, valamint a Holló Együttest is. A Budafoki Pincejárat természetesen az adventi programsorozat ideje alatt sem szünetel, csak ezentúl mindenképp érdemes korcsolyát is hozniuk a Budafokra látogatóknak. (Izsó Zita)

HASZNOS INFÓK A JÉGPÁLYÁVAL KAPCSOLATBAN

Helyszín:

Mária Terézia u. 1-7., a volt budafoki mozi helyén.

Nyitva tartás – árak:

Két ciklus, a hét minden napján -> 1. 8:00 – 14:00 /  2. 15:00 – 20:00

Belépőjegy / alkalom: 500 Forint

Kölcsönzés / alkalom: 1 000 Forint

Élezés / pár: 1 500 Forint

Ingyenes időszakok:

Ingyenes belépés a tanítási szünet(ek)en kívül eső munkanapok délelőtti időszaka (tanárok, diákok, nyugdíjasok részére).

Havonta 1 (összesen 3) „önkormányzati”-nap lesz, az önkormányzat által választott időpontban. Az első december 21-én, a másik kettő még pontosítás alatt.

1700 darab egyszeri alkalomra szóló ingyenes belépő a budafok-tétényi óvodásoknak (minden kerületi óvodás fog kapni jegyet).

Bidló Szabolcs budafoki blogger ajánló videója:

 

 

ADVENT BUDAFOKON - Jégpálya, forralt bor, karácsonyi vásár és Pincejárat