Ugrás a tartalomra

Ismét útjára indult a Részvételi Költségvetés

2021. január 05. kedd
Január 4-én újra elindult a Budafoki Részvételi Költségvetés, amely keretén belül 2021. február 22-ig adhatjuk be ötleteinket arra vonatkozóan, hogy Budafok-Tétény bevételeinek egy meghatározott részét mire fordítsa az önkormányzat.
Ismét útjára indult a Részvételi Költségvetés

Kerületünk önkormányzatának fontos, hogy minél szélesebb körben vonja be a lakosságot a Budafok-Tétényt érintő döntések meghozatalába, így ismét útjára indította a tavalyi évben sikeresen lezajlott Részvételi Költségvetés projektet.

A projekt keretén belül a budafok-tétényiek dönthetnek arról, hogy a rendelkezésre álló keretösszeget mire fordítsa az önkormányzat. A testületi döntés értelmében az előző körből megmaradt összegeket is felhasználják, így idén a területrészenkénti 100 millió forint felett Budafok plusz 28 millió forinttal, Nagytétény plusz 20 millió forinttal gazdálkodhat (Budatétényben a teljes keretösszeg felhasználásra került, így ők idén is 100 millió forintról dönthetnek).

Az állandó vagy ideiglenes 22. kerületi lakcímmel rendelkező lakosoktól olyan ötleteket várnak, amelyek minél több ember számára jelentenek újdonságot, könnyebbséget, örömet a mindennapokban. A projektötleteket a https://kozossegrekapcsolva22.hu/ oldalon, regisztráció után lehet beadni, amelyek megvalósíthatóságát először megvizsgálják az önkormányzat szakirodái, majd a döntés függvényében szavazásra bocsájtják azokat. A tavalyi évtől eltérően idén egy körben zajlik majd a szavazás, amely alkalmával mindenki összesen 5 szavazattal élhet. Saját lakóhely szerinti kerületrészhez tartozó projektekre 3 szavazatot lehet leadni, míg 2 vokssal szabadon rendelkezhetnek saját, illetve a további két kerületrész valamelyikében. A szavazás lezárulta után, a legnagyobb támogatottságot élvező ötlettől a legkevesebb szavazatot elnyert felé haladva a keretösszeg kimerüléséig valósulhatnak meg a projektek.

A Részvételi Költségvetés sikerességének jó példája a tavaly elkészült Mézesfehér utcai projekt, a DunaFok kertmozi, valamint jelenleg is folyamatban van a Kóborló, önsétáltató kutyák problémájának megoldása projekt, a Rózsakerti Sportcentrum, és a Tétény-Rét Családi Park ötletének megvalósítása is.