Ugrás a tartalomra

Ismét kinyitottak a pincék

2024. június 11. kedd
Borkóstolók, muzsika, játék és tárlatvezetések a Pincejáraton
Ismét kinyitottak a pincék

A június elsejei Budafoki Pincejárat fő rendezvénye egyértelműen a könnyűzenei tehetségkutató verseny volt a Piactéren, de ezen kívül is számos programmal, bor-, pezsgőkóstolóval, pincesétákkal várták a vendégeket a rendezvénysorozat szervezői.

Kóstolón vehettek részt a vendégek a Törley Pezsgőmanufaktúránál, a Záborszky Pince – Borvárosban. Itt helytörténeti borkóstolót is tartottak Bitai Gergely sommelier-vel a Promontorium Borlovagrendi Pincében.
A Sauska Pincészet méthode traditionnelle pezsgővel várta az érdeklődőket, a Közösségi Pincében, Kiss Patrik borász válogatását lehetett megkóstolni a Pincejáraton nyitva tartó borászatoktól. A Taverna pincében Balatoni Buborékok címmel tartottak borkóstolót a saját nedűkből, a Várszegi Pincészet Borbárjában a Seres Duó játszott. Zenés vacsora volt a több száz éves Seybold–Garab Pincében, ahol a Lukács Duó zenélt. A Borköltők Társasága Étterem is megrendezte szokásos, vacsorával egybekötött pincekvízét.
Kiállításokat is megtekinthetett a programon a közönség a Barlanglakás Emlékmúzeumban, a Magdolna Udvarban és a Kultikumban. Utóbbi helyszín új résztvevőként kapcsolódott be a programba egy különleges tárlatvezetéssel: a bemutatott szemfényvesztési illúziókon alapuló objektek mindegyike egyedi, és sehol máshol nem látható megvalósítási módokat hordoz: az emblematikus építészet és a valaha titkos katonai bunkerek világát a Balatonról és környékéről. 

(VH – bornegyed.hu)