Ugrás a tartalomra

Ingyenétkeztetés a téli szünetben

2015. december 16. szerda
Az önkormányzat költségvetéséből meleg ételt biztosítanak a bölcsődékben, az óvodákban és hatvan iskolás diák számára a téli oktatási szünetben a kerületben. (Beszámoló az Echo TV Híradójában is.)
Ingyenétkeztetés a téli szünetben

A képviselő-testület idei utolsó ülésén a napirendek megtárgyalása előtt egyperces néma felállással emlékeztek meg a résztvevők a nemrégiben elhunyt Závodi Gyulánéról, a Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori igazgatójáról. Ezt követően december hónap művésze, Hajimichael Ádám formatervező eddigi szakmai életútját ismerhették meg a képviselők, majd Karsay Ferenc polgármester mondott köszönetet a nyugdíjba vonuló Mátésné Pataki Ágnesnek, a kerületi Klik eddigi vezetőjének. A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy „Az év honlapja” pályázaton különdíjat nyert Budafok-Tétény önkormányzatának internetes oldala.

A napirendek tárgyalása során elhangzott, hogy a téli szünetben az önkormányzat a bölcsődéiben és óvodáiban ellátást (étkeztetés és felügyeletet) biztosít a 0–6 éves korú gyermekek számára, valamint – előzetes igényfelmérést követően – mintegy 60 általános és középiskolás rászoruló gyermek részére biztosít térítésmentesen meleg ételt a Szociális Szolgálat Anna utcai és Nagytétényi úti konyháján.

A 2016. évi költségvetéssel kapcsolatos döntések során a képviselők többek között megszavazták, hogy jövőre 30 millió forintos támogatást kap az egészségügyi alapellátás.
Egy kiemelt ügyben is döntés született: megnyílt a lehetőség a szorosabb együttműködésre az önkormányzat és a kerületben működő helyi vállalkozások között. A testület által elfogadott stratégiai együttműködési megállapodás tervezetének célja a kerület érdekeit szolgáló, hosszú távú, kölcsönös előnyökre épülő együttműködés megteremtése, elősegítése.
A képviselők szavazatai alapján a Baross Gábor-telepi Polgári Kör székházát a decemberben 96 éves Pelikán Imréről, a kerület díszpolgáráról, a polgári kör újjáalapítójáról nevezik el.
Az ülés végén Karsay Ferenc polgármester részletes beszámolóban ismertette a kerület ötéves gazdasági programja alapján idén végrehajtott fejlesztéseket, eredményeket, és szólt a jövő évi tervekről is. A prezentációban elhangzott, hogy nem volt adóemelés, az önkormányzat helyiségeinek kihasználtsága 82 és 96 százalék között mozgott, több ingatlanértékesítés történt, új piac és közpark épült a városközpontban, járdák és utak épültek a csatornázás befejezése után, megnőtt a parkolók száma, több pályázaton szerepelt sikeresen a kerület, nőtt a foglalkoztatottság a szociális szférában, megújult a BMTE-pálya, és a fesztiválok is nagy sikerrel zárultak. (Viszkocsil Dóra)


Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/12/21/testuleti-ules-29/

Az Ingyenétkeztetéssel foglalkozott az Echo TV esti híradója, a Híróra is.  (A videóban 4.35-től 6.22-ig)