Ugrás a tartalomra

Idén is "Vigyázunk rátok!" - prevenciós programok kerületi kisgyerekeknek a Campona Játszóházban

2016. április 01. péntek
A budafok-tétényi önkormányzat jóvoltából is ingyenes a Campona Játszóházban március utolsó napján indult és június közepéig tartó megelőző, tájékoztató előadássorozat
Idén is "Vigyázunk rátok!" - prevenciós programok kerületi kisgyerekeknek a Campona Játszóházban

A BRFK XXII. kerületi  Rendőrkapitánysággal, a Budafoki Katasztrófavédelmi Örssel és a Budafoki Mentőállomással közösen megrendezett, két és fél hónapon át tartó rendezvénysorozatot a kerületi, nem magán fenntartású általános iskolák, óvodák nagycsoportosai, illetve 1-2. osztályos tanulói számára szervezték. A nyitóünnepségen Zugmann Péter alpolgármester köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Nagy Tibort, a kerületi Mentőállomás vezetőjét, Ott Jánost, a kerületi Katasztrófavédelmi Örs parancsnokát, dr. Bató Andrást, a kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét Pócsik Attila tűzoltó ezredest és Retkes Róbertet, a Campona Játszóház ügyvezetőjét. Az alpolgármester a jelenlévő óvodásokhoz szólva úgy fogalmazott, a „Vigyázunk Rátok” jelmondattal azt szeretnénk tudatosítani bennetek, hogy baj esetén nem szégyen segítséget kérni, hogy bátran forduljatok segítségért bármelyik egyenruhás, szolgálatot ellátó személyhez! Bízom benne – tette hozzá -, hogy kérdéseitekre megfelelő válaszokat kaptok a foglalkozások, vetélkedők során.  Azt kívánom, hogy a játékos tanulás közben a jó hangulat, a jókedv jellemezze az itteni programokat, hiszen Louis-Sébastien Mercier francia író gondolataival élve: „Amit élvezettel tanulunk, azt nehezen felejtjük el!” – mondta Zugmann Péter alpolgármester.

A kerületi Rendőrkapitányság munkatársai az előadások során arra törekednek, hogy a kisgyermekek elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapvető szabályait, tudnivalóit. Olyan témaköröket körbejárva, mint a gyermekülés, biztonsági öv használata, gyalogos, kerékpáros közlekedés főbb szabályai, alapvető közlekedési táblák, és a forgalomirányító fényjelző készülék jelzéseinek értelmezése. Természetesen ez elméletben és gyakorlatban is játékos formában történik. Oktatás, csoportok fogadása a játszóházban: heti 1 alkalommal, reggel 9-12 óra között, (3-6 csoport). A kerületi Mentőállomás részéről – havi egy alkalommal (3-6 csoport) – az oktatás során arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre a közlekedésben, illetve, hogy hogyan kerülhetik el a különféle sérüléseket. A kerületi Katasztrófavédelem előadói – havi egy alkalommal (3-6 csoport) - a tűzmegelőzés szabályait, tudnivalóit igyekeznek megismertetni a gyerekekkel.

Oktatási időpontok: március 31., április 14., 21., 28. május 6., 19., 25. és június első két hetében egyeztetés szerint, délelőtt 9-12 óra között. Előzetes időpontfoglalás szükséges a pildiko@ckp.humail címen. Koordinátor: Balázs Henriett r. zls, közlekedési referens.

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2016/04/11/vigyazunk-ratok-prevencios-program-gyerekeknek/