Hírek

Idén is lesz Európai Mobilitási Hét
KREATÍV PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
2015-04-27

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva kreatív pályázatot hirdet.

 

 

A pályázaton az idei év közös európai témájához kapcsolódó, az intermodalitást, multimodalitást, azaz a közlekedési eszközök helyes megválasztását jelképező alkotásokkal lehet részt venni.

 

Nevezési kategóriák:

1. Rajz kategória

2. Fotó kategória

3. Szabadon választott technikával készített alkotás

 

Minden kategóriában külön díjazzuk az alábbi csoportok legjobbjait:

a) óvodás korcsoport

b) alsó tagozatos általános iskolai korcsoport

c) felső tagozatos általános iskolai korcsoport

d) 14-18 éves korcsoport

e) fiatal-felnőtt korcsoport

f) családi alkotások

g) csoportos alkotások

 

Pályázati feltételek:

A pályázati műveknek a 2015. évi Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva az alábbi üzenetet kell közvetíteniük: válassz, válts, kombinálj!

Az intermodalitás, multimodalitás a jövő közlekedése, általa a szükségtelen autóhasználatot a közlekedési eszközök helyes kombinálása, megválasztása váltja fel. A pályázati anyagok mutassák be a valós vagy elképzelt ideális lehetőségeket a közlekedési eszközök kombinálására, azt ábrázolják, hogyan segíti elő környezetünk és a saját egészségünk megőrzését, ha a közlekedők helyesen megválasztva variálják a járműveket. Mutassák be, hogy rövidebb vagy hosszabb távolságot is meg lehet tenni az egyéni autóhasználatot mellőzve egyéb közlekedési módokkal, akár gyaloglással kombinálva. Példázzák a fentiek kedvező élet-tani következményeit.

Az alkotások közül előnyben részesülnek a környezetbarát eszközök és anyagok felhasználásával készült művek.

A pályázatra a határon túli magyar alkotók pályaműveit is várjuk.

 

További feltételek:

Rajz kategóriában egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.

Rajzeszköznek számít a ceruza, zsírkréta, filctoll, grafit, pasztell, festék alapú anyagok használatával készült pályamű.

Szabadon választott technikai eszköznek számít a felsorolt rajzeszközökön kívüli anyagok, például fa, papír, műanyag, ragasztóanyag stb. felhasználásával, vagy ezek rajzeszközökkel történő kombinációjával készült pályaművek.

A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni. Javasoljuk, hogy az oktatási intézmények a gyermekek pályázatait összegyűjtve küldjék el.

Kérjük, hogy a rajzok esetén a pályázati munka hátuljára ragasztással vagy nem eltávolítható, nem le-mosható írással adják meg az alkotás címét, a pályázó nevét, életkorát, évfolyamát, az iskola/óvoda nevét, címét, vagy e-mail címét, elérhetőségét.

Az adatokat nem, vagy olvashatatlanul tartalmazó pályaműveket nem áll módunkban elbírálni.

Fotó kategóriában egy pályázó maximum 3 db digitális vagy digitalizált JPG formátumú felvételt küldhet be. A kép mérete nem haladhatja meg a 3 Mb-ot.

Minden felvétel file-neve a pályázó családneve és keresztneve és a kép rövid (egy-két szavas) címe. Kérjük, a küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 10 Mb. Ha szükséges, becsomagolt állományokat, óriásleveleket mammutmail használatával tudunk fogadni.

A fotó kategóriában nevezni lehet a fenti témához kapcsolódó valós életképekkel, de megengedett a technikai alkalmazásokkal digitálisan összevágott fantázia fotóalkotásokkal is nevezni.

Az alkotásokat elektronikusan és postai úton is be lehet nyújtani a lent jelzett elérhetőségeken.

 

A pályázatokat az alábbi címekre eljuttatva lehet elküldeni:

Postai úton:

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

„Európai Mobilitási Hét” pályázat

1440 Budapest, Pf. 1.

Elektronikus úton:

emhfotopalyazat@nfm.gov.hu

 

Pályázati határidő:

A pályázatok postára adási vagy e-mailen történő beküldési határideje: 2015. június 30. kedd.

A határidő lejárta után elküldött pályázatokat a zsűri nem tudja figyelembe venni.

 

Díjazás, jutalmak, eredményhirdetés:

Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely a megadott kategóriákban megadott kor-csoportonként hirdet győzteseket. A legsikeresebb művek alkotóit kerékpárral, rollerel jutalmazzuk. A csoportos alkotások fődíjasait csoportos, program alapú nyereményekkel jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak találhatnak gazdára.

A bírálóbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályaművek értékelésekor, amennyiben egyes korcsoportoknál nem érkezik megfelelő számú pályamű, korosztályokat és kategóriákat összevonjon, vagy más díjazási módokat állapítson meg.

A legjobb alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendezhetnek. A pályázat beküldésével a pályázó vagy annak törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű nyilvánosság előtt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium internetes felületein, kiadványaiban megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2015. szeptember 16-22.) kerül sor. A rendezvény pontos időpontjáról, helyszínéről és további részleteiről a díjazott alkotókat és oktatási intézményeket tájékoztatjuk.

A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza. Előzetes egyeztetés után az eredményhirdetést követően 2015. november 30-ig átvehetők a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (Budapest I. kerület, Fő utca 44-50).

A pályázat koordinátorainak elérhetősége és további információk a www.emh.kormany.hu weboldalon megtalálhatóak.