Ugrás a tartalomra

Idén is házhoz viszik a könyveket!

2018. március 24. szombat
A kulturális esélyegyenlőség biztosítása érdekében meghosszabbította együttműködését az önkormányzat és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, így folytatódhat kerületünkben a Könyvet házhoz szolgáltatás.
Idén is házhoz viszik a könyveket!

A Könyvet házhoz szolgáltatás több mint 10 éve működik kerületünkben, az önkormányzat Szociális Szolgálatának és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két kerületi tagkönyvtárának közreműködésével. Az ingyenes szolgáltatásnak köszönhetően átmenetileg vagy tartósan házhoz kötöttek juthatnak könyvekhez, hangos könyvekhez, CD-khez, öregbetűs könyvekhez, sőt, akár CD-lejátszóhoz is. Bár az igénylők többsége az idősebbek közé tartozik, veszélyeztetett terhes kismamák vagy baleset miatt ideiglenesen házhoz kötöttek számára is nyitott a lehetőség. A könyvtár munkatársai a dokumentumok és a lejátszóeszközök biztosítása mellett a szolgáltatás koordinálását végzik, melyhez az önkormányzat kisbusz és sofőr biztosításával járul hozzá.

-  Van 2-3 olyan talpraesett rászoruló olvasónk, aki már az internetes katalógusból válogat, a többiekkel telefonon egyeztetjük, mit olvasnának szívesen – meséli Varga Mónika könyvtárvezető, a szolgáltatás koordinátora arról, hogyan választják ki a rászorulók a távolból, mit olvasnának szívesen. „Sokakat jól ismerünk már, tudjuk, miket olvasnak szívesen, így mi magunk is tudunk nekik ajánlani.”

A tavalyi év folyamán közel 1800 dokumentum jutott el a szolgáltatásnak köszönhetően a kerületi rászorulókhoz.

A jogosultak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két kerületi tagkönyvtárában jelezhetik igényüket telefonon és emailben.

Budafoki Könyvtár (XXII. Kossuth Lajos utca 30. +361 424-5989, fszek2203@fszek.hu

Nagytétényi Könyvtár (XXII. Nagytétényi út 283. +361 207 5257, fszek2201@fszek.hu

Fotó: Kocsis Zoltán