Ugrás a tartalomra

Hepp Kupa győztes a Budafoki Kosárlabda Klub

2020. február 25. kedd
Először ünnepelhettünk ilyen kiemelkedő sikert a budafoki kosárlabdázás történetében
Hepp Kupa győztes a Budafoki Kosárlabda Klub

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa (Hepp Kupa) az NB I./B és NB II. csoportban szereplő csapatok kötelező részvételével zajló kupasorozat. Ez a 2019/2020-as bajnoki évadban kb. 80 csapat részvételét jelentette.

A kupasorozatban a Dunaharaszti MTK, a Józsefvárosi KC, az Újpest-Megyeri Tigrisek és a Miskolci EAFC legyőzésével került a Cegléden rendezett négyes döntőbe a budafoki csapat. Nagy motivációval készültek az eseményre, mert egyrészt a klub történetében ez egy kiemelkedő eredménynek számított, másrészt az utóbbi időszakban, a január elején a Honvédtól idegenben elszenvedett bajnoki vereség óta nagyon szépen ívelt felfelé a csapat játéka, eredményessége és mindent beleszámítva hét győzelmet arattak zsinórban. Mindehhez lelkileg, emberileg nagyon nagymértékben hozzájárult, hogy mindezt egymást erősítve, biztatva, segítve, igazi csapatmunkával érték el.

A döntőben az idei szezonra nagy reményekkel induló, az NB I./B Piros csoportból az NB I./A-ba igyekvő, a Hepp Kupa címvédésre készülő Veszprémmel találkozott a budafoki csapat. A kupadöntő kiélezett első negyeddel indult. Néhány ponttal ugyan mindig vezettek a budafokiak, de mivel folyamatosan mindkét oldalon estek a kosarak, szoros volt az eredmény. Egy hárompontos dobásnak köszönhetően 20-16-tal fordultak a második játékrészre, viszont itt megrázta magát a Veszprém és a 14. percre már négy ponttal (25-29-re) ők vezettek. Ekkor következett azonban a döntőnek bizonyuló budafoki roham, hiszen a félidő hátralévő részében egy 19-2-es rohanással 44-31-es állással következett a szünet. Innentől kezdve nehéz szavakba foglalni mindazt, ami a történt! Olyan határozottak, motiváltak voltak a budafokiak, hogy ellenfelünk nem tudott közelebb férkőzni, sőt imponáló magabiztossággal a 33. percre majd 30 pontosra (76-49-re) növelték előnyüket! A mérkőzés hátralévő részében a végeredmény szempontjából már semmi érdemleges nem történt, szépen lassan átvette a felszabadult érzés, az öröm, az ünneplés a szerepet! A döntőben a csapat nagyon magabiztosan, 89-64-re legyőzve a Veszprém gárdáját történelmi győzelmet aratott és elhódította a Hepp Kupát!

BUDAFOK - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 89-64 (20-16, 24-15, 26-15, 19-18)

Kezdők: Kovács 14/12, Puszta 14/3, Lados 13, Horváth 10, Varga 8, Cserék: Fehér 10/3, Mészáros 9/9, Jilling 6/6, Kiss 3/3, Tóth 2, Dormán, Siklós

Gratulálunk a csapatnak! HAJRÁ BUDAFOK!

A Hepp Kupa győztes csapat tagjai:

#5 Kiss Mihály, #6 Tóth Olivér, #7 Nagy Gergely, #8 Mészáros Bence, #10 Fehér Csaba (csk), #11 Kovács Soma, #12 Siklós Olivér, #13 Varga Dániel, #14 Jilling László, #15 Tóth Szabolcs, #18 Szántó Levente, #19 Balogh Márton, #21 Lados Erik, #24 Puszta Dávid, #25 Amati Kevin, #26 Dormán Balázs, #29 Busai Levente, #33 Horváth Márton, edző: Károly Máté

Forrás és további hírek: www.budafokbasket.hu

Hepp Kupa győztes a Budafoki Kosárlabda Klub

Fotó: budafokbasket.hu