Ugrás a tartalomra

Hatszáz óvodás nyáron is ingyen étkezett

2016. augusztus 30. kedd
Augusztus végén pótbeiratkozást tartanak a szeptemberi és az októberi gyerekeknek
Hatszáz óvodás nyáron is ingyen étkezett

Az Egyesített Óvoda egész nyáron várta a gyerekeket hét tagóvodájában. Ezt a lehetőséget ki is használták a szülők, idén 620 óvodás vette igénybe nyáron is az intézmények által nyújtott szolgáltatásokat. A kormány által biztosított ingyenes étkeztetést az óvodások 90 százaléka vette igénybe. Ez a szám jellemző az évközbeni étkeztetésre is. Az 1370 óvodásunkból 1010 ingyen kap ételt a kerület óvodáiban. Ez hatalmas segítség a szülőknek, amit sokan nyáron is igénybe vettek. A nyári szünetben bármelyik nyitva tartó tagóvodába vihették a szülők a gyermekeket. Az óvodásokat rendkívül gazdag programkínálat várta. Szerveztek nekik kirándulásokat, színházi előadásokat tekinthettek meg a Klauzál Házban, meglátogathatták a közeli Hérosz Állatotthont.

Az óvónők igyekeztek az óvoda területén is színes programokat kitalálni. Elmaradhatatlan program volt a nyári hőségben a pancsolás és a fagyizás, de bábszínházi előadásokat is tartottak az óvodákban. Több óvoda kapott óriástrambulint. Idén nagy segítséget nyújtott az óvodapedagógusoknak a közösségi szolgálatot teljesítő diákok aktív részvétele az óvodákban. A gyerekek körülzsongták a gimnazistákat, a lányok gyöngyöt fűztek, a fiúk fociztak a kicsikkel.

A nyár folyamán sok óvodában történt változás az önkormányzatnak köszönhetően. Több intézményben lecserélték a régi bútorokat, az Árnyaskert Tagóvoda galériáját felújították, a homokozók fölé pedig árnyékolókat húztak ki két óvodában, amíg a frissen ültetett fák nem adnak védelmet a napsugarak ellen.

Augusztus 22-től aztán kinyitott minden tagóvoda, így már kezdetét vette az idei nevelési év. Újdonság, hogy idén augusztus végén pótbeiratkozást tartanak az óvodákban azoknak a gyerekeknek, akik szeptemberben vagy októberben töltik be a harmadik életévüket.

(Viszkocsil Dóra)