Ugrás a tartalomra

Hamarosan megszűnik a sártenger a Páfrány fordulóban

2017. november 28. kedd
Az önkormányzat határozott fellépésére a gázvezeték építés kivitelezője és a megrendelő Főgáz Gázelosztó Kft is ígéretet tett, hogy november 30-án, csütörtökön megkezdik az útburkolat helyreállítását.
Hamarosan megszűnik a sártenger a Páfrány fordulóban

Több lakos is jelezte az önkormányzatnak, hogy a budafoki Páfrány fordulónál a gázvezeték építést követően a hatalmas sártenger miatt áldatlan állapotok alakultak ki, lehetetlenné vált a közlekedés. A hivatal illetékes irodavezetője soron kívüli, azonnali intézkedést kért, hogy az utca lakói az ingatlanjaikat mind gyalogosan, mind gépjárművel meg tudják közelíteni, ami már napok óta nem biztosított.

A kivitelező Sade-Magyaroszág Mélyépítő Kft.-nek küldött írásos felszólításban szerepel, hogy a munkakezdési engedélyben előírtak szerint történjen meg a burkolat helyreállítása. A kivitelező ugyanis korábban arra hivatkozott, azért nem végezte el a burkolat helyreállítását, mert a megrendelő Főgáz Gázelosztó Kft.-tól - állításuk szerint – úgy tájékoztatta őket, hogy nincs szükség a teljes burkolat helyreállítására, mivel a kivitelezési munkát követően azonnal útépítési munkák következnek.

Az önkormányzat azonban egyértelművé tette, hogy a kivitelező köteles a burkolat eredeti állapotát visszaállítani. Tény, hogy a most történt gázvezeték építést követően az önkormányzat tervezi az érintett területen a szilárd útburkolat építését, de mivel a vezetéképítés a jelzett határidőhöz képest csak jelentős csúszással történt meg, ezért a szilárd burkolatépítést - a téli időjárási viszonyok miatt - csak jövő tavasszal kezdhetik meg.  

Az önkormányzat illetékese azt is jelezte a kivitelezőnek, hogy a későbbi útproblémák elkerülése érdekében „akkreditált, szondás talajtömörségi vizsgálati jegyzőkönyvek birtokában veszik majd vissza a munkaterületet az előírt burkolat-helyreállítás elvégzését követően”.

A lakosság eddigi türelmét köszönjük! Velük együtt az önkormányzat is várja - a kivitelező ígéretének megfelelően - a helyzet mihamarabbi rendeződését.

Hamarosan megszűnik a sártenger a Páfrány fordulóban