Ugrás a tartalomra

Hamarosan kezdődik Budafok új galériájának kivitelezése

2019. október 11. péntek
A Kossuth Lajos utca 24. szám alatti épület átalakításával képzőművészeti galériát és helytörténeti gyűjteményt hoz létre Budafok központjában a kerület önkormányzata. Az egykori községháza épületében kávézó is nyílik, amely kisebb rendezvényekre, filmvetítésekre is alkalmas lesz.
Hamarosan kezdődik Budafok új galériájának kivitelezése

Budafok-Tétény önkormányzata régóta tervezte egy képzőművészeti galéria és helytörténeti gyűjtemény létrehozását, amely a főváros támogatásának köszönhetően most a megvalósítás fázisához érkezett. A „Budafok belváros megújul” elnevezésű program részeként a Kossuth Lajos utca 24.  alatti régi városházát építik át.  A galérián és helytörténeti gyűjteményen túl az utcáról is megközelíthető művészkávézót alakítanak ki. Az épület csendes belső udvarában lesz a kávézó terasza, ahol kisebb rendezvényeket, filmvetítéseket lehet majd tartani. A beruházás során akadálymentessé teszik és felújítják a teljes épülettömböt és átépítik az új bejárathoz kapcsolódó közterületet.

Az épület átalakításával és felújításával fedett közösségi tér jön létre Budafok központjában, amely építészeti karakterével a kerület figyelemre méltó épületévé válhat.

A Budafoki művészeti és helytörténeti galéria kialakítása elnevezésű projekt Budapest Főváros támogatásával valósul meg.

Támogatás összege: 200 millió forint
Megvalósítás ideje: 2019. IV. negyedév – 2020. I. félév
Építtető: Budafok-Tétény önkormányzata

Hamarosan kezdődik Budafok új galériájának kivitelezése