Ugrás a tartalomra

Guruló autómúzeum Budafok-Tétényben

2019. június 17. hétfő
Június 22-én 11-től a Nagytétényi Kastélymúzeumnál ismét megcsodálhatjuk a guruló autómúzeumot Budafok-Tétényben
Guruló autómúzeum Budafok-Tétényben

Idén 13. alkalommal kerül sor a Budapest Classic Grand Prix oldtimer autós túrára, mely hagyományosan a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz kötődik. A márkafüggetlen autós eseményen június 22-én mintegy kilencven résztvevőből álló autókaraván kanyarog a fővárosban. A változatos mezőnyt zömében harminc évnél idősebb járművek alkotják, melyek itiner alapján haladnak Budapest nevezetes helyszínei között.

Guruló autómúzeum Budafok-Tétényben

A guruló múzeum korelnöke az 1923-as gyártású Salmson VAL 3 GP, mely a korabeli Light Racing Car kategória egyik versenyautója (1921-25). Ezek a versenyek legtöbbször megbízhatósági, hosszútávú viadalok voltak, Le Mans-ban a Salmson gyár kereskedelmi igazgatója nyerte a kategóriát, versenytársai a Bugatti, az Amilcar és a Delage voltak. Kevés példány maradt meg az elmúlt 90 év alatt. Az 1954-es sirályszárnyas Mercedes-Benz 300SL is különleges modell, hiszen korának leggyorsabb autója volt vagy az 1974-es Ferrari 308 Dino GT4. 

Guruló autómúzeum Budafok-Tétényben

11:00 -12:00 között az összes járművet megtekinthetik a Nagytétényi Kastélymúzeumnál, ahol az autózás történetét felvonultató guruló múzeum tagjai, a gyönyörűen restaurált és műszakilag kiváló állapotban lévő autók egy ügyességi feladat végrehajtása közben mozgásban is láthatók, hallhatók és "érezhetők". 

Az autók egymás után érkeznek a helyszínre, a legidősebb járművek a mezőny elején haladnak majd.

Részletes információ, benevezett autók képekkel, és pontos időpontok: www.bpcgp.hu

Guruló autómúzeum Budafok-Tétényben