Ugrás a tartalomra

Gesztenyefesztivál

2017. október 27. péntek
Az idei Gesztenyefesztiválon mókás figurákat és elképesztő dísztárgyakat készítettek a gyerekek a Seybold-Garab Pincében. A szép őszi időben az udvaron vette kezdetét a kézműves foglalkozás, majd a pince egyik ágában folytatódott a felhőtlen szórakozás.
Gesztenyefesztivál

A nyolcadik Gesztenyefesztivált idén is az önkormányzat támogatásával valósította meg a Budafoki Péter-Pál Utca és Környéke Polgári Kör. A pincében Németh Zoltán alpolgármester és dr. Vankó András a kör elnöke fogadta a gyermekes családokat.

 

Mindenkinek belépőt kellett fizetnie a fesztiválra, de itt nem a megszokott fizetőeszközt kérték a szervezők, hanem gesztenyeszemeket. Az egységár is eltérő volt, hiszen mindenki annyit fizetett ahány éves, a felnőtteknek 50%-os kedvezményt adtak a szervezők. A gyerekek rendkívül komolyan vették a gesztenyék gyűjtését és büszkén rakták a bejárati kosárba a kért mennyiséget.

 

A délelőtti órákban a hozott gesztenyékből különféle állatokat, ősztündért és billegő figurákat készítettek a kicsik. Az alkotás után a Tekergő Bábszínház színészei mesélték el Cilike, a hiszékeny egérke történetét, melyre közel kétszázan voltak kíváncsiak. Délben kezdődött a kvíz és rajzverseny, valamint akinek még kedve volt gesztenyéből és falevelekből készíthetett dísztárgyakat. A helyben készült alkotásokat a zsűri értékes ajándékokkal jutalmazta.

Nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is benevezhettek a versenyre.

 

A finom gulyásleves, túrós csusza és a gofri elfogyasztása után a Muzsikáló Cimborákkal énekelhettek vidám dalokat a gyerekek. A délutáni órákban a Figurina Bábszínház előadásában a Grim/m/aszok című mesét nézhették meg a gyerekek. A nap zárásaként a zsűri kihirdette a győztes pályaműveket, majd mindenki önfeledten elfogyasztotta a hagyományos gesztenyetortát.

 

 

(Viszkocsil Dóra)

 

FOTÓ: KOCSIS ZOLTÁN ::

A Promontor TV összeállítása: