Ugrás a tartalomra

Folytatódik Budafok-Belváros városképi megújulása

2018. május 15. kedd
Az önkormányzatnál idén is lehetett pályázni a városképi szempontból kiemelkedő, belvárosi, közterületről látható homlokzatok és régi kapuk megújításának vissza nem térítendő pénzügyi támogatására.
Folytatódik Budafok-Belváros városképi megújulása

Mindannyiunk számára öröm, ha kerületünk szép, rendezett képet mutat. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok, komoly eszmei értékkel rendelkező épület található Budafok-Tétényben, a képviselő-testület a tavalyi év végén határozatában ismét arról döntött, hogy idén újabb 20 millió forintot biztosít ilyen ingatlanok homlokzat vagy kapu megújításának támogatására. A „Budafok-Belváros megújul IV. és a Régi idők új kapui III.” néven meghirdetett pályázatra magántulajdonú ingatlanok tulajdonosai, társasházi közösségek és egyházak jelentkezhettek. A programra idén 13 pályázat érkezett. A benyújtott pályázatok értékelését követően hét épület homlokzati vagy timpanon-felújítását összesen közel nyolcmillió, két ingatlan régi kapujának cseréjét pedig közel kétmillió forinttal támogatja az önkormányzat.

Fontos, hogy mivel az idei évre e célra biztosított keretet még nem használták fel teljes mértékben, ezért valószínűleg még ebben az évben újra kiírják a régi kapuk és homlokzatok felújítását támogató pályázatot, melynek részletei honlapunkon is elérhetőek lesznek.

Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata 2015 óta minden évben meghirdeti a programot, melynek keretében vissza nem térítendő pénzügyi támogatással igyekszik segíteni a kerület épített örökségeinek megőrzését. A már megvalósult felújításokról készült képek megtekinthetőek a galériában.

Folytatódik Budafok-Belváros városképi megújulásaFolytatódik Budafok-Belváros városképi megújulása

Fotó: Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft.