Ugrás a tartalomra

Folytatódhat Budafok belvárosának megújulása

2016. november 11. péntek
A Hajó utca - Duna-parti sétány környezetének fejlesztése, a Szent István tér komplex fejlesztése, illetve a Hajós Alfréd Tanuszoda és a Klauzál Gábor Művelődési Központ belső udvarának funkcióbővítő megújítása – ezekkel a tervekkel indul az újabb fővárosi Tér-Köz pályázaton a kerület
Folytatódhat Budafok belvárosának megújulása

A november 10-ei testületi ülésen a képviselők egyebek mellett döntöttek a három területet is érintő Tér-Köz pályázat támogatásáról, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesülettel kötendő megállapodásról és egy újabb pályázat kiírásáról a Klauzál Gábor Művelődési Központ vezetői posztjára. A napirendi pontok tárgyalása előtt megismerhették a képviselők november hónap művészének, Benedek Gyula színész-, rendezőnek az életútját, majd a nemrégiben lemondott Pongrácz Gergely LMP-s képviselő helyére kerülő Bodrog Zoltán eskütétele következett. Az elfogadott napirendi pontok közül a legfontosabb a Tér-Köz Városrehabilitációs pályázati tervek megszavazása volt, ezek benyújtási határideje november vége. A főváros által meghirdetett pályázaton a városkép és városi környezet javítása érdekében lehet jelentős támogatást elnyerni. Az önkormányzat három helyszínt érintő fejlesztési tervekkel pályázik. Az egyik a Hajó utca - Duna-parti sétány környezetének fejlesztése, a másik a Szent István tér komplex fejlesztése, a harmadik pedig a Hajós Alfréd Tanuszoda és a Klauzál Gábor Művelődési Központ belső, hátsó udvarának funkcióbővítő megújítása. A nyertes pályázatokról várhatóan 2017. február 28-ig dönt a fővárosi önkormányzat.

A Tér-Köz pályázatokkal kapcsolatos lakossági észrevételeket, javaslatokat is várják az önkormányzatnál a terkoz@bp22.hu email címre. A terveket személyesen is megtekinthetik a kerületben öt helyszínen: a Klauzál Házban, a Káldor Adolf szakrendelőben, a Piactéren, a Nádasdy iskolában és a Városházán. Az utóbbinál szerdától egy kihelyezett levelesládába is várják majd a tervekkel kapcsolatos lakossági véleményeket. 

A kerületi képviselők döntése alapján december 21-től 30-ig igazgatási szünet lesz az önkormányzati hivatalban, így ebben az időszakban szünetel majd az ügyintézés. A testületi ülés második felében közmeghallgatást tartottak, ahol többnyire a közlekedéssel, tömegközlekedéssel kapcsolatos lakossági kérdések, kérések, illetve a csapadék- és szennyvízelvezetéssel kapcsolatos helyi lakossági problémák hangoztak el. A legtöbben már az ülésen válaszokat kaptak Karsay Ferenc polgármestertől, illetve Szabolcs Attila országgyűlési képviselőtől, néhányuknak írásban is válaszol a hivatal.