Ugrás a tartalomra

Folyamatos a segítség a kormányhivataltól

2021. május 18. kedd
Néhány hete az Egyesített Óvoda tagóvodái, most pedig a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Szociális Szolgálat vehetett át védőfelszerelésekből és fertőtlenítőszerekből álló csomagot a Kormányhivatal jóvoltából.
Folyamatos a segítség a kormányhivataltól

Folyamatos a segítség a kormányhivataltólAz Operatív Törzs döntése értelmében minden szociális szakellátást nyújtó intézmény, valamint a szociális alapszolgáltatások, átmeneti gondozást nyújtó intézmények és a gyermekvédelmi szakellátások számára rendszeresen biztosítanak a központi keretből járványügyi védekezést szolgáló védőfelszereléseket.

A főváros illetékességi területén lévő intézmények részére a védőeszközök kiosztását a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest Megyei Kirendeltsége koordinálja.

Ebben a hónapban Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerületi Önkormányzat Szociális Szolgálata öt telephelyére összesen 66 liter alkoholos és 98 liter hagyományos felületfertőtlenítő szer, közel 150 liter kéz- és bőrfertőtlenítőszer, 1250 db egyszer használatos maszk és 2000 db egyszer használatos gumikesztyű érkezett.

A Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ három telephelyén ebben a hónapban összesen 80 liter felületfertőtlenítő szerből, csaknem 32 liter kézfertőtlenítő gélből, valamint 10 doboz gumikesztyűből és 45 doboz maszkból álló csomagot vehettek át.

A kerületi önkormányzat folyamatosan végzi az intézményi fertőtlenítéseket, így is segítve a járvány elleni védekezést. 2021 márciusától pedig havi 150.000 Ft összegben anyagi hozzájárulást nyújt a védőoltási feladatokban részt vevő orvosi praxisoknak feladataik ellátásához.