Ugrás a tartalomra

Folyamatban a Mézesfehér utcai projekt

2020. október 05. hétfő
A Részvételi Költségvetés győztes pályázataként valósul meg a Mézesfehér utcai projekt, melynek egy része már elkészült, az itt található játszótér korszerűsítésének terve pedig hamarosan véglegesedik.
Folyamatban a Mézesfehér utcai projekt

A Közösségre Kapcsolva projekt budafoki résztvevői a Mézesfehér utcai lakótelepen megálmodott projektet választották meg az egyik nyertes projektnek, melynek költsége 59 millió forint. Célja a Mézesfehér utca 1-től 21-ig található épületek főbejáratainál húzódó sétány burkolatának, a vízelvezető árkoknak, a lépcsőknek és a támfalaknak a javítása, a garázsok előtt parkolóállások felfestése. A garázsok előtti parkoló burkolatának részleges javítása is bekerült az elvégzendők feladatok közé, valamint az utcában található játszóteret is korszerűsítik néhány kisebb, felnőtteknek is szóló sportolási lehetőség és pihenő rész kialakításával.

A tervek készítésébe az önkormányzat folyamatosan bevonja az ötletgazdákat, így velük egyeztetve készült el a területen található játszótér korszerűsítési koncepciója is. Ebben szerepel új lépcső, rámpa és ivókút építése. Lesz térkő-burkolattal körbevett, homokozóval egybeépített kisház, öntött-gumiburkolatos felületre telepített játszóvár, lengő-és rugós fészekhinta. A tervek szerint a játéktér északi részéhez kapcsolódva, attól alacsony növényekkel elválasztva sütögető pihenő tér lesz kialakítva egy asztallal és padokkal. Ezek mellett tervben van egy kisebb méretű street workout pálya, „streetball-pálya”, a későbbiekben pedig egy ping-pong asztal elhelyezése.

Az ötletgazdákkal egyeztett játszótér tervét rövidesen véglegesíti a megbízott tervező, a kivitelezésre vonatkozó beszerzés pedig várhatóan még idén lebonyolításra kerül.

A Mézesfehér utcai projekt keretén belül a hátsó sétányon a közvilágítás karbantartása és a fák űrszelvényezése, ápolása, valamint valamennyi közösen előirányzott sétány- és útburkolat-, támfal javítási munka pedig már elkészült. Egyik lépcső mellé új korlát is került, az újonnan felfestett parkolóállások segítik a lakóközösségnek a szabályos, rendezett parkolást.