Ugrás a tartalomra

Fokozott ellenőrzés a Tétényi-fennsík környékén - Videóval frissítve!

2020. április 28. kedd
Az elmúlt hétvégén a Kamaraerdőhöz vezető Rókales utcában nagyon megnőtt a forgalom, sok ember, egymáshoz veszélyes közelségben sétált az utcán. Ezen veszélyforrás elkerülése érdekében hétvégén fokozottan ellenőrzik a kerületet!
Fokozott ellenőrzés a Tétényi-fennsík környékén - Videóval frissítve!

A kerület népszerű kirándulóhelye a Tétényi-fennsík, amelyet hétvégenként sokan keresnek fel. A kirándulók gyakori találkozási pontja a Rókales utca, ahol a nagyforgalmú FITOLAND kertészeti áruház is található, amely szintén sok vásárlót vonz. A kertészeti áruház vásárlói, valamint a Tétényi-fennsíkra érkező, a vonatkozó kormányrendelet alapján szabályszerűen kirándulók miatt gyakran tömeg alakult ki az utcában.

A találkozások csökkentése érdekében hétvégén fokozottan ellenőrzik a Rókales utca Lídia utca—Kamaraerdei út közti, zsákutca jellegű szakaszát, ahol a közelmúltban rendszeresen alakult ki forgalmi tumultus. A kialakult járványügyi helyzetben mindannyiunk kötelessége mindent megtenni a fertőzések elkerülése érdekében, ezért ezen területre hétvégenként csak az itt élők, valamint a kertészeti áruház látogatói hajthatnak be — erről egyeztetett Karsay Ferenc polgármester és Kovács Tibor alezredes, a kerület rendőrkapitánya.

A jó idő beköszöntével egyre többen kívánkoznak ki a szabadba, azonban ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a járvány terjedésének lassítása érdekében továbbra is kijárási korlátozás van érvényben! Ez alapján jelenleg is csak alapos indokkal hagyhatjuk el otthonunkat! A kormányrendelet értelmében egyedül vagy velünk egy háztartásban élőkkel közösen kirándulhatunk ugyan, de másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartanunk.

A kamaraerdei sétára autóval érkezőket a Hál-Ép Kft. felé vezető útra irányítják. Ezúton is köszönjük a Hál-Ép Kft.-nek, hogy az út megnyitásával segítik Budafok-Tétény védekezését a járvánnyal szemben!

A szabályok betartását a kerületi rendőrkapitányság állománya, a közterület-felügyelet munkatársai, valamint a polgárőrség tagjai ellenőrzik. Mindannyiunk érdeke és felelőssége a hatékony védekezés.

Együttműködésüket, segítségüket és türelmüket kérjük!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Fokozott ellenőrzés a Tétényi-fennsík környékén - Videóval frissítve!

Forrás: Google Maps