Ugrás a tartalomra

Feltöltődés a borfesztiválon

2015. szeptember 10. csütörtök
ÁLLÁSPONT - Németh Zoltán alpolgármester
Feltöltődés  a borfesztiválon

Nyár végén országszerte egymást érik a különböző fesztiválok. Mint ahogy mindenkinek a saját gyermeke a legszebb, természetesen nekünk is a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál áll a legközelebb a szívünkhöz, de tudjuk jól, hogy ez önmagában még nem lett volna elég ahhoz, hogy idestova 26 éve fennmaradhasson. Ezért a hagyományos programelemek mellett évről évre újdonságok is helyet kapnak.

Ennek jegyében idén például a kerületben élő képző- és iparművészek is bemutatkozhattak egy új helyszínen. A kézművesvásárnak otthont adó Kossuth utcával párhuzamosan található Magdolna utca igazi kis macskaköves sétány, amelyet a régi Budafok hangulata leng körül: a fesztivál idejére átalakult Művész utcává. Az itt elhelyezett térinstallációkon ismerkedhettek meg az érdeklődők Budafok-Tétény művészeivel és alkotásaikkal. Ugyancsak újdonság volt a Civil sziget, ahol civil szervezetek és társadalmi vállalkozások szemléletformáló programjain vehetnek részt a környezet védelmét szem előtt tartó látogatók.

Aki elsétált a Donszky Árpád utcáig, szintén találkozhatott újdonságokkal. A Családi Park négy elemből tevődött össze. A Szerencsejáték Zrt. óriás sorsjegyet helyezett ki, mellyel bárki kipróbálhatta szerencséjét. A gyerekekkel mindig tele volt az ugrálóvár, így nekik is maradandó élményük lehet a fesztiválról. A Retrokertben lángost ebédelhettek a családok. amelyet jóféle fröccsel öblíthettek le, természetesen kockás abroszos asztaloknál. Sok család kereste fel a Szőlőskert sátort is, ahol a Református Egyházközség tartalmas programjain vehettek részt. A szomszédos téren népi fajátékokkal játszottak a gyerekek. A pincékhez folyamatosan közlekedő veterán buszt soha nem lehetett üresen látni.
A Budafoki Fúvós Egylet mellett a Bonnból érkezett, száz főt számláló Városkatonaság és zenekaruk szórakoztatta a nézőket a felvonuláson. Színpompás korabeli ruházatuk méltán keltett feltűnést.

A kerületi, jól ismert pincészetek mellett a Szentesi, a Várszegi és a Sauska borászat új vendégek voltak. A látogatók magas száma, a sátrak előtti sorok és a koncertek áthatóan elégedett közönsége visszaigazolták, hogy idén sem hiába dolgoztak olyan sokan az eddig elért színvonal túlszárnyalásáért.
A már a római korban is lakott kisvárosunk sok százados szőlészeti és borászati hagyományával büszkélkedhet. Ezeket a hagyományokat őrizzük, amelyben fontos szerep jut a művészet értékei megbecsülésének és továbbadásának. Ez a mi küldetésünk.

(VH)


Feltöltődés  a borfesztiválon