Ugrás a tartalomra

Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

2020. július 28. kedd
A Tisztítsuk meg az országot! projekt keretén belül kezdődik meg az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása – közölte Szentkirályi Alexandra a kormány honlapján.
Felszámolják az illegális hulladéklerakókat

A kormányszóvivő elmondta, hogy a kormány az év elején elfogadta a klíma- és természetvédelmi akciótervet, melynek része az illegális hulladéklerakók felszámolása. Ennek lépéseként mutatták be az úgynevezett Hulladékradar applikációt. Ez az ingyenesen letölthető alkalmazás lehetővé teszi, hogy az emberek bejelentsék, ha valahol illegális hulladékot találnak és aztán a hatóságok el tudják távolítani.

A kormány kijelölt öt olyan szervezetet, amelyek az illegális hulladék felszámolásának közreműködői lesznek. Ez az öt szervezet a MÁV Zrt., a Magyar Közút Zrt., az erdőgazdasági társaságok, a nemzeti parki igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint különböző önkormányzatok  – tette hozzá Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára.  

Első körben, augusztusban és szeptemberben egy pilot projektet fognak a közreműködő szervezeteknél lefolytatni, mely alapján az év második felében véglegesítik a programot.

Forrás: kormany.hu