Ugrás a tartalomra

Felszálló ágban a BMTE

2021. augusztus 28. szombat
Döntetlen és vereség után végre győzelmet arattak labdarúgóink
Felszálló ágban a BMTE

Az ötödik fordulóban megszerezte második győzelmét az NB II-ben a BMTE labdarúgócsapata. A két siker közé két vereség és egy döntetlen csúszott be, most a középmezőnyben helyezkedik el Bóér Gábor vezetőedző gárdája. A cél stabilizálni a vasárnapi jó teljesítményt.

Vasárnap délután a tizedik helyen, 4 pont birtokában fogadtuk a második, feljutó helyen 9 ponttal álló Dorogot. Mi tagadás, ha valaki a rajt előtt megkérdezi, mi lesz az ábra az ötödik forduló előtt, nem ezt mondtuk volna…

De hát kellett ehhez egy sovány hazai döntetlen a Szegeddel, meg egy 3-1-es vereség a Fáy utcában a bőven NB I-es kerettel és költségvetéssel rendelkező, három éve a feljutásra ácsingózó Vasastól.

Ilyen előzmények után futottak ki vasárnap este a csapatok a BMTE-stadion gyepszőnyegére. A mérkőzés délelőttjén felhívtam régi ismerősömet, Skribek Alent, aki az elmúlt, NB I-es szezonban kölcsönben még a Budafokot erősítette, közben azonban Zalaegerszegre szerződött, és szombaton hatalmas gólt bombázott a Debrecen hálójába. Az U21-es válogatott csatár izgatottan várta a mérkőzést.

„Sok barátom van a budafoki labdarúgók között, nem múlt el nálam nyomtalanul ez az egy év, amely még úgy is szép volt, hogy nem sikerült kiharcolni a bennmaradást az élvonalban – mondta a villámgyors támadó. – A Vasas elleni mérkőzést is láttam, figyelemmel kísérem a BMTE szereplését, remélem, sikerül legyőzni a Dorogot.”

Hát sikerült, 2-0-ra győztünk, amihez talán azok a bioáramok is kellettek, amelyek Alentől érkeztek a régi játszótársakhoz. A góljainkat Fotyik és Szabó Máté szerezte. Az első félidőben még voltak felvillanásai a Dorognak, ám a szünet után már egyértelműen az történt a pályán, amit a budafokiak akartak. A csereként pályára lépő Szabó Máténak köszönhetően aztán a hajrában be is biztosította megérdemelt győzelmét a hazai csapat.

A második félidőben sokáig csapkodó futballt láthattak a nézők. Aztán egy óra elteltével pályára lépett Szabó Máté, és egy csapásra lendületet vitt a hazaiak játékába. Képtelenek voltak feltartóztatni a fiatal támadót a dorogi védők, s csak idő kérdése volt, mikor biztosítja be megérdemelt győzelmét a Budafok. A második, mindent eldöntő találatot épp Szabó Máté szerezte a 80. percben.

„Hát ilyen bajnokság ez az NB II, itt tényleg bárki bárkit legyőzhet – mondta Boér Gábor vezetőedző háromnegyed órával a lefújás után. – Most végre újból győztünk, a három pontnál nincs fontosabb a futballban, de jó lenne, ha már a játék minőségével is elégedett lehetnék, és megszűnne a formánk hullámzása. A jövő héten Siófokra látogatunk, jól jönne végre, ha zsinórban kétszer tudnánk győzni. Nagyon fiatal a csapatunk, tizenöten távoztak a Promontor utcából a holt szezonban, idő kell, amíg összeszokik a csapat.” Csak az a baj, hogy az NB II-ben az időből van a legkevesebb…

(Ch. Gáll András)

Felszálló ágban a BMTE