Ugrás a tartalomra

Félidőben a részvételi költségvetés Budafok-Tétényben

2019. november 20. szerda
Még december 16-ig lehet beküldeni projektjavaslatot
Félidőben a részvételi költségvetés Budafok-Tétényben

Sikeres első félidőt tudhat maga mögött a XXII. kerületi részvételi költségvetés projektbenyújtási időszaka. Az első négy hétben több, mint 90 fejlesztési, illetve programjavaslat érkezett. Annak se kell aggódnia, aki eddig nem küldött be ötletet, hiszen december 16-ig még megteheti ezt. Sőt egy személy több javaslatot is benyújthat. Budafok-Tétény vezetése bízik abban, hogy az elkövetkező néhány hét legalább annyira eredményes lesz, mint az eltelt egy hónap. 

Játszótér bővítés, ifjúsági központ létesítése, életviteli tanácsadás, kutyafuttató. Csak néhány projektötlet, ami a budafok-tétényi részvételi költségvetés keretében eddig beérkezett. A főváros XXII. kerületében október 17-én indult az új program, amely keretében a lakosok nyújthatnak be fejlesztési vagy programjavaslatot. 

Nagyon örülünk, hogy már a kezdeményezés első időszaka is ilyen népszerű. Nagyon jó projektjavaslatok érkeztek és érkeznek folyamatosan. Arra buzdítunk mindenkit, hogy használják ki a még hátralévő heteket és küldjenek be minél több ötletet – hangsúlyozta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

Projektet 18. életévét betöltött, állandó vagy ideiglenes XXII. kerületi lakcímmel rendelkező személy nyújthat be. Egy lakos akár többet is. A projektbeküldésre online módon a kozossegrekapcsolva22.hu honlapon és papír alapon a kerület több pontján is elhelyezett nyomtatványokon is lehetőség van. Az önkormányzat egészen december 16-ig várja a javaslatokat.

A beérkezett ötletekhez kollégáink készítenek előzetes megvalósítási költségbecslést. Ha egy javaslat túl általános, akkor a beküldő személlyel egyeztetve igyekeznek azt pontosítani. Azok a projektek kerülnek majd a szavazási fordulókba, amelyek többek között az önkormányzat hatáskörébe tartoznak, valamint kivitelezési költségük nem haladja meg a projektekre elkülönített keretösszeget – magyarázta Szepesfalvy Anna, alpolgármester.

XXII. kerület önkormányzatának döntése alapján a három városrész – Budafok, Budatétény és Nagytétény – tekintetében 100-100-100 millió forintot áll rendelkezésre a projektcélokra. Jövő év elején kétkörös szavazással maguk a helyi lakosok döntenek majd arról, hogy a beérkezett javaslatok közül melyek valósuljanak meg.

Bővebb információ: www.kozossegrekapcsolva22.hu és https://www.facebook.com/kozossegrekapcsolva22

Félidőben a részvételi költségvetés Budafok-Tétényben