Ugrás a tartalomra

Ez történt az év utolsó testületi ülésén

2018. december 10. hétfő
A zavartalan betegellátás érdekében kibővítik a praxistámogatási rendszert, új rend érvényes a Piac parkolójában, és újra sugározhat a Promontor TV.
Ez történt az év utolsó testületi ülésén

A testületi ülés előtt köszöntötték Jászka Erika budafok-tétényi táncművészt, a Nádasdy iskola egykori diákját. A művész 9 évig táncolt az Experidance csapatában, akikkel jelentős sikereket értek el itthon és a nagyvilágban egyaránt. Munkái során neves színészekkel, Törőcsik Marival, Garas Dezsővel dolgozott együtt, jelenleg is a hazai színpadokon láthatjuk őt. Karsay Ferenc polgármester december hónap művészeként köszöntötte.

A testületnek több egészségügyi témájú előterjesztésről kellett döntenie. A kerületben már több mint két éve működik a támogatási rendszer, amely az alapellátásban dolgozó, új praxist vásárló szakorvosok számára nyújt önkormányzati hozzájárulást. A mostani módosító javaslat értelmében olyan pályakezdő orvosok is igényelhetik a támogatást, akik szakvizsgával még nem rendelkeznek, ám annak megszerzése folyamatban van, és ezt határidőn belül vállalják. Döntöttek továbbá arról is, hogy az eddig a Védőnői Szolgálattal egy épületben rendelő gyermekgyógyászok következő évtől a BENU épületébe költözzenek át, így a megnövekedett számú védőnői feladatok ellátása zavartalanul folyhat a külön épületrészben.

A képviselők megszavazták, hogy meghosszabbítják a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal kötött szerződést; emellett nem csupán megújították a fogyatékos személyek gondozóházi ellátását biztosító Down Alapítvánnyal kötött szerződést, hanem megduplázták az önkormányzat által finanszírozott férőhelyszámot is.

A testület módosította a Piac vásárlói parkolójának rendjét: a tapasztalatok alapján sokan P+R parkolóként használják, ezért a Piac látogatóinak nem minden esetben marad szabad hely. A helyzet megoldása érdekében 2 órában maximálják a parkolási időt a Piac nyitva tartási idejében, amelynek betartását elsősorban a Piacfelügyelőségen és a piac nagyobb  üzleteiben korlátozott számban ingyenesen beszerezhető óra segítségével igazolhatják az autóvezetők. Természetesen más megoldást is elfogadnak, amiből kiderül a várakozás megkezdésének pontos időpontja.

Jóváhagyták az önkormányzattal közművelődési megállapodást kötött civil szervezetek jövő évi munkatervét, valamint elfogadták a jegyzői beszámolót, amely a Polgármesteri Hivatal 2018-as munkáját ismerteti. A 66 oldalas dokumentum, amely az adóügyektől a szociális ellátásig részletezi a hivatal tevékenységét, itt olvasható.

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy minél szélesebb körben, magas színvonalon tájékoztassa a kerületieket, ennek érdekében a Promontor TV újraindításáról döntöttek. A döntés értelmében a jövő évtől a hét minden napján adással jelentkezik a csatorna, amely jellemzően a helyi közéleti, közérdekű és kulturális témákat dolgozza fel.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Ez történt az év utolsó testületi ülésén

Fotó: Kocsis Zoltán