Ugrás a tartalomra

Ez történt a júniusi testületi ülésen - Videóval frissítve!

2022. június 24. péntek
A június 23-i testületi ülésen a képviselők elfogadták többek között a XXII. kerület környezetvédelmi rendeletének előkészítéséről szóló javaslatot, valamint a Budafok-tétényi Kerületi Értéktár létrehozásáról is döntöttek.
Ez történt a júniusi testületi ülésen - Videóval frissítve!

A testületi ülés elején Karsay Ferenc polgármester Tamaskáné Fekete Erikát és Békefi Gábort köszöntötte, akik a Pedagógusnap alkalmából kaptak Bárczy István-díjat. Tamaskáné Fekete Erika iskolai elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen, Békefi Gábornak viszont személyesen gratulált a polgármester.

Ezt követően Molnár Dórát és Rátkai Zsófiát, valamint edzőjüket, Horváth Tamást méltatták kiemelkedő sportteljesítményükért. A Budafóka csapata hatalmas sikert aratott az Országos Ifi Bajnokságon, ahol az egyesület zárt az éremtábla csúcsán. Molnár Dóra és Horváth Tamás éppen a vizes világbajnokságon vesz részt, ezért az elismerést Rátkai Zsófia fogadta.

A hónap művésze Kelemen Ágnes festőművész lett, akit szintén köszöntöttek a testületi ülésen.

Karsay Ferenc megköszönte Pajtás Zoltánné munkáját, aki a XXII. kerületi Egyesített Óvoda nyugdíjba vonuló vezetőhelyettese.

Németh Zoltán alpolgármester javaslatához csatlakozva kormánypárti és ellenzéki képviselők közösen terjesztették elő a kerület környezetvédelmi rendeletének előkészítésére vonatkozó indítványt, amelyet a képviselő-testület egyhangúlag fogadott el. A rendelet elfogadásával az önkormányzat a zöldfelületek védelme érdekében előírásokat határozhat meg, vagy rendeletet alkothat területek zajvédelmi szabályainak megállapítása körében. A szabályozás célja a kerületi lakosság egészségének védelme, a kerület természeti környezetének megóvása, a zöldterületek és -felületek védelmének, fenntartásának és fejlesztésének eszközeivel.

Elfogadták a Budafok-tétényi Kerületi Értéktár létrehozásáról szóló előterjesztést is, amelyet Karsay Ferenc polgármester indítványozott. 2021. április 14-én négy frakció és egy képviselettel rendelkező párt képviselői írták alá a közös együttműködés preambulumát, melynek tartalma szerint a jelen lévő minden politikai szervezet alapvető érdeke, hogy közmegegyezés legyen a településpolitikai kérdésekben, a település fejlesztését, működtetését közép- és hosszú távon érintő ügyekben. Ehhez az elgondoláshoz szorosan kapcsolódik az értéktár létrehozása, amely számba veszi a kerület értékeit, segíti a megismertetésüket és védelmüket. A testület 9 igen szavazat és 4 tartózkodás mellett fogadta el a javaslatot.

A képviselő-testület újabb öt évre szavazott bizalmat dr. Kiss Norbertnek, a Káldor Adolf Szakrendelő ügyvezető igazgatójának, így továbbra is ő vezetheti a kerületi szakrendelőt.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirend itt érhetők el.

Fotó: Horváth Tamás