Ugrás a tartalomra

Ez történt a januári testületi ülésen

2023. január 26. csütörtök
A biztonságos működés költségvetéséről döntöttek a képviselők.
Ez történt a januári testületi ülésen

A testületi ülés megnyitása előtt, a hagyományoknak megfelelően a hónap művészét méltatták. A címet most a Budafoki Dohnányi Zenekar, Magyarország legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara kapta meg. Képviseletükben Ortutay Réka cégvezetőt és Hollerung Gábor ügyvezető, karnagyot Karsay Ferenc polgármester köszöntötte.

Az első napirendi pontban az önkormányzat 2023. évi költségvetésének megalkotásához szükséges alapelvekről döntött a képviselő-testület. A gazdálkodást nemcsak a családok, cégek, de az önkormányzat életében is nagymértékben befolyásolták és alakították át az utóbbi három év nehézségei, a pandémia, a háború, majd az energiaválság. Ezek a hatások sajnos az önkormányzatok költségvetését sem kerülték el, így idén a cél a biztonságos működés biztosítása.

A költségvetés előkészítésében elsődleges szempont, hogy a szociális háló, az intézményrendszer, az egészségügyi alapellátások működjenek, a rászorulók megkaphassák a kellő támogatást, a gyermekek részére pedig működjön a közétkeztetés. Ennek érdekében a szociális ellátásokat tágabbra nyitották, és kiszélesítették a támogatási rendszert is. A határozatot 10 igen, 2 nem és 3 tartózkodás mellett fogadták el.

Ezt követően a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló rendelet felülvizsgálatának előkészítését tárgyalták újra. A polgármester által benyújtott határozati javaslat célja, hogy a testület működése hatékonyabb, gördülékenyebb, a döntéshozatalt támogató legyen. Ide várják a képviselők javaslatait is. A határozatot 10 igen és 5 tartózkodás mellett fogadták el a képviselő-testület tagjai.

A képviselő-testület elfogadta a polgármesteri beszámolót és a 2022. november 24.–2023. január 16-ig terjedő időszakot érintő, lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót is.

Ezután zárt ülésen vitatták meg a közösségi együttélés alapvető szabályainak megszegéséről, valamint a közterület-használati díj megállapításáról szóló fellebbezéseket.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Fotó: Horváth Tamás