Ugrás a tartalomra

Ez történt a decemberi testületi ülésen

2017. december 11. hétfő
Az év utolsó rendes testületi ülésén, december 7-én több izgalmas kérdés is napirenden volt. A képviselők elfogadták a polgármesteri hivatal 2017-es beszámolóját, valamint a testület jövő évi munkatervét. Szavaztak arról is, hol épülhet kerületünkben kézilabda-csarnok.
Ez történt a decemberi testületi ülésen

Nyugdíjba vonulása alkalmából méltatták Tábori Györgyöt, a budafok-tétényi Polgármesteri Hivatal közterület-felügyeleti csoportjának munkatársát, aki több mint 8 évig segített a kerület rendjének fenntartásában.

Köszöntötték a hónap művészét, Porteleki Lászlót. A Muzsikás Együttes prímása, aki 15 éve él Budafokon családjával, már több elismerés birtokosa: a Muzsikás tagjaként lett Príma Primissima-, Magyar Örökség-, valamint Budapestért-díjas. Népzenei együttesként ők kapták meg először a WOMEX világzenei díjat.

A képviselőknek dönteniük kellett a kerületi közétkeztetési program folytatásáról is, hiszen a jelenleg élő szerződést a szolgáltató a tanév végével felmondta. A testület felhatalmazására közbeszerzést írnak ki a gyermek- és szociális étkeztetési feladatok ellátására, és az ehhez szükséges fedezetet biztosítják a költségvetésben, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a kerületben a közétkeztetés. 48 hónapra 3,5 milliárd forintot különített el erre a célra a testület.

A kormány kerületünket is lehetséges helyszínként jelölte ki egy kézilabda munkacsarnok megépítésére. Az állami beruházásként megvalósuló építkezés kiszolgálná a diák-, a tömeg- és a szabadidősportot is. A legmegfelelőbb helyszínként a Kempelen Farkas Gimnázium ingatlanát szavazta meg a testület, mely a Nagytétényi út felé telekrendezéssel bővíthető.

Egy szakmai véleményező bizottság meghallgatása után a képviselők ismét Hollerung Gábort bízták meg a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ügyvezetői feladataival, aki ez alapján 2022. december 31-ig töltheti be a munkakört.

A képviselők elfogadták a polgármesteri hivatal beszámolóját, mely részletesen és átfogóan tájékoztat az általuk elvégzett munkákról, az egészségügyi alapellátástól kezdve a környezetvédelmen át egészen az adóügyekig. A beszámoló mindenki számára hozzáférhető, itt olvasható.

A testületi ülésekről készült jegyzőkönyvek és a részletes napirendek itt érhetők el.

Fotó: Földházi Árpád

Ez történt a decemberi testületi ülésen