Ugrás a tartalomra

Európai Sporthét- Légy aktív!

2018. szeptember 22. szombat
Szeptember 23-30. között rendezik meg az idei Európai Sporthetet, szeptember 29. éjjelén pedig az év legmozgalmasabb fesztiválján vehetnek részt a sportolni vágyók.
Európai Sporthét- Légy aktív!

Az Európai Bizottság kezdeményezéséré 2015-ben rendezték meg először az Európai Sporthetet. A kampány célja a mozgás, az aktív életmód népszerűsítése Európa szerte.

Mind tudjuk milyen fontos a test és lélek számára a sport, azonban a mozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje jelenleg mégsem növekszik, sőt egyes országokban csökken. Ennek hatására született meg az egy héten át tartó rendezvénysorozat, melynek kiemelt témája az oktatási környezetben, a munkahelyeken, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontokban elérhető sportlehetőségek népszerűsítése.

A kezdeményezés hazai képvisel0ői a Magyar Szabadidősport Szövetség, az ő szervezésükben lesznek látogathatók a szeptember 23-30. között zajló Európai Sporthét eseményei, melyek országszerte változatos programokkal várják a látogatókat.  

A sporthét kiemelt eseménysorozata a #BeActive Night, amely az év legmozgalmasabb fesztiválja. Szeptember 29-én Európa-szerte megmozdulnak ezen az éjjelen, és töltik aktívan az időt.

Budapesten 19:00 és éjjel 1:00 között a Tüskecsarnokban tartják a sportéjszakát, ahol a résztvevők kipróbálhatják többek között a jégkorongozást, a műkorcsolyázást, a curlinget, a szinkronúszást, a búvárkodást, a sífutást, az önvédelmi és harcművészeti sportokat, de lesz aerobic-, fitnesz- és jógaóra valamint medencében felállított akadálypálya, mindenféle gördülő jármű, kerékpáros KRESZ-pálya, vívás, Nordic walking, lövészet is.

Sportos kerület lévén Budafok-Tétény is kiveszi a részét az eseményből. Szeptember 29-én a #BeActive Night-on este 20.00 - 23.00 óra között nyitja ki kapuit a kerületi Hajós Alfréd Tanuszoda a sportolni vágyók előtt.

http://budafokteteny.hu/program/ingyenes-uszaslehetoseg-a-hajos-alfred-tanuszodaban

Európai Sporthét- Légy aktív!Forrás: http://www.europaisporthet.hu/leiras?mid=47