Ugrás a tartalomra

Elkészült a Terv utcai bölcsőde épülete

2022. január 20. csütörtök
A XXI. század követelményeinek megfelelő bölcsőde épülete a terveknek megfelelően megépült. A használatbavételi engedélyeztetési eljárás most zajlik a szakhatóságok részéről is . A hatósági eljárás ideje alatt megtörténik a szükséges eszközök beszerzése: hamarosan minden játszószer, játék, konyhai felszerelés, szék, asztal stb. a helyére kerül.
Elkészült a Terv utcai bölcsőde épülete

Az új, egyedi bölcsőde közel nulla energiafelhasználású. Az épület energiafogyasztását hővisszanyerős szellőzőberendezéssel csökkentik, a fűtés és hűtés megújuló energiával, levegős hőszivattyúval történik. A padló- és mennyezetfűtés folyamatosan optimális hőérzetet biztosít. A zöldtető pedig belső segíti a klímaszabályozást és csökkenti a csatornák csapadékterhelését.

A dolgozók, a szülők és a gyerekek minden igényét kielégíti az új létesítmény. A bölcsőde jól megközelíthető és akadálymentes. A babakocsikat kényelmesen el lehet helyezni.

A projekt a Pénzügyminisztérium által kiírt Bölcsődefejlesztési program pályázatán elnyert támogatásból valamint Budafok-Tétény önkormányzatának által biztosított önrészből valósulhatott meg.

Amint az összes szükséges engedélyt megkapja a különleges bölcsőde, utána már a kisgyermekek is birtokba vehetik a létesítményt.