Ugrás a tartalomra

Elismeréseket adott át a főpolgármester a Főváros napján

2018. november 21. szerda
A Budafoki MTE tiszteletbeli elnökét, Jakab Jánost és a Három királyfi, három királylány mozgalom vezetőjét, Skrabski Fruzsinát is díjazták.
Elismeréseket adott át a főpolgármester a Főváros napján

Budapest egyesítésének 145. évfordulója alkalmából átadták a fővárosi elismerő címeket az Újvárosházán november 17-én. A lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztésében, valamint a budafoki labdarúgás újraélesztésében végzett kiemelkedő tevékenységéért díjazták Jakab Jánost, a Budafoki MTE tiszteletbeli elnökét, Esterházy Miksa-díjas sportszakembert, labdarúgó edzőt, aki Papp László Budapest Sportdíjat vehetett át a főpolgármestertől.

Elismeréseket adott át a főpolgármester a Főváros napján

Fotó: budapest.hu

Budapestért díjat vehetett át az önkormányzat stratégiai partnere, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Skrabski Fruzsina, akit a családközpontú szemlélet és a tudatos gyermekvállalás hangsúlyossá tételéért végzett elkötelezett tevékenysége, társadalmi szerepvállalása elismeréseként díjaztak.

Elismeréseket adott át a főpolgármester a Főváros napján

Fotó: budapest.hu

Az ünnepségen Tarlós István főpolgármester úgy fogalmazott: Budapest mint egyesített főváros a magyar nemzetteremtés része és egyik fontos eredménye, „fővárosunk viharos történelme mindenféle drámai eseményt túlélt, de a teremtő akarat eredményeként újra és újra megerősödött”. Tarlós István kijelentette: az utóbbi években ismét markánsabban látszik a város vitalitása. „Ez az életképesség, ez az erő és fejlődni akarás, és az ehhez kapcsolódó hol látványos, hol szerényen megbújó, de mindannyiszor nagyszerű, kivételes eredmények nem kis mértékben a mai nap díjazottjainak is köszönhetőek” – emelte ki.

Budapest ma óriási fejlődés kapujában áll, a következő évtizedben a város történetének legsikeresebb korszakát élheti meg – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Főváros napján tartott budapesti ünnepségen. A kormányfő kiemelte: a mai nap Budapest születésnapja, Budapest a magyaroknak az örök város, "a város, amely minden magyaré", bármely pontján is éljen a világnak. Budapest nemzeti alkotás, nemzeti teljesítmény, nemzeti siker, "igazi nemzeti kincs" – hangoztatta, a főváros felépítését pedig az újkori történelmünk talán legnagyobb magyar közösségi teljesítményének nevezte.

Az eseményen részt vett Karsay Ferenc polgármester, aki személyesen gratulált a díjazottaknak.

A díjazottak teljes névsora elérhető itt: http://budapest.hu/Lapok/2018/elismereseket-adott-at-a-fopolgarmester-a-fovaros-napjan.aspx

Forrás, fotók és további információk: http://budapest.hu/Lapok/2018/elismereseket-adott-at-a-fopolgarmester-a-fovaros-napjan.aspx