Ugrás a tartalomra

Elismerés a Budafoki Szomszédok Piacának

2018. október 26. péntek
A városképhez illeszkedő piac, valamint a hozzá kapcsolódó közösségi tér kialakításáért Pro Architectura díjjal ismerték el az Avant-Garde Építész Stúdió Kft. munkáját. A díjat szerdán adták át az Országházban.
Elismerés a Budafoki Szomszédok Piacának

A magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában és az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért adták át idén a Pro Architectura díjakat.

Nehéz és felelősségteljes munka az építészeké, hiszen az ő alkotásaik nem néhány évre szólnak. Egy építészeti alkotás többet mond saját magánál, egy kor és a társadalom tükre is egyben - hangsúlyozta az elismeréseket átadó Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a díjátadó előtt tartott beszédében.

Építészeti alkotás kategóriában Pro Architectura díjat kapott az Avant-Garde Építész Stúdió Kft. aki a Budafok-Tétényben lévő, a városképhez illeszkedő piac, valamint a hozzá kapcsolódó közösségi tér kialakításáért részesült az elismerésben.

„A feladatot kimagasló minőségben oldotta meg a Kertész András DLA építész tervező által vezetett Avant-Garde Építész Stúdió Kft. A funkció nem csupán egy piactér, de egy társadalmi szempontból is fontos városi találkozó helyszín.” – olvasható a proarchitectura.hu oldalon.

A díjátadón részt vett Karsay Ferenc polgármester, aki gratulált Kertész András DLA építész tervezőnek.

Elismerés a Budafoki Szomszédok Piacának

Fotó: Földházi Árpád

Forrás:

http://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/teruleti-kozigazgatasert-felelos-allamtitkar/hirek/atadtak-az-idei-pro-architectura-dijakat

http://proarchitectura.hu/dijazottak-2018