Ugrás a tartalomra

Elindult az első Budafoki Pincejárat – pezsgő borkalandok a Bornegyedben - Videóval frissítve!

2017. május 26. péntek
Az önkormányzat és a pincészetek, borászatok támogatásával május 13-án elstartolt az első járat, amely Budapest belvárosát és a budafoki pincevilágot köti össze. A buszok óránként hozták az érdeklődőket. Az új kezdeményezés célja, hogy megismertesse Budafok-Tétény gasztronómiai és kulturális kincseit a kerületünkön kívül élőkkel is.
Elindult az első Budafoki Pincejárat – pezsgő borkalandok a Bornegyedben - Videóval frissítve!

Biztosan nem bánták meg, akik jegyet váltottak az első Budafoki Pincejáratra, hiszen ragyogó napsütésben és sok izgalmas programban lehetett részük szombaton. Az 1000 forintért váltható jeggyel több helyszín is kedvezményesen bejárható egy napon belül, így színes programot állíthatunk össze magunknak, ha szeretjük a kultúrát és a jó borokat. Az első alkalommal többek között a Törley Pezsgőpincészet, a Magdolna Borklub és a Lics Pincészet is nyitva állt az érdeklődők előtt – mindhárom helyszínre érdemes volt ellátogatni, hiszen egy pohár jó bor vagy pezsgő társaságában, hangulatos helyszíneken, élőzenével mulathatták az időt a vendégek. De a Soós István Borászati Szakiskola is kitárta kapuit, hogy bevezethesse látogatóit az iskola pincéjébe, ahol nem csak az ott készült borokról, hanem a hely történetéről is többet tudhattunk meg. (A részletes és teljes program a www.pincejarat.hu címen érhető el.)

 

A járat minden hónap első szombatján, 10 órától óránként indul a Stadionok Volán buszmegállóból, s a következőkben már tematikus napok köré szerveződik. Június 3-án például a blues-jazz téma fogja össze a programokat. A buszok óránként indulnak, minden egész órakor, az első járat reggel 10 órakor, az utolsó este 8 órakor indul.

 

Döntően pozitív visszajelzések érkeztek az első pincejárati nappal kapcsolatban. A látogatók leginkább annak örültek, hogy családias körülmények között ismerhetik meg a pincéket, mindenki figyelt mindenkire, baráti volt a hangulat. Másik pozitívum, amit többen kiemeltek, hogy egy nap több helyszínt is meglátogathatnak az érdeklődők. Volt olyan vendég, aki Gyöngyösről érkezett, mert régóta kíváncsi volt a Törley pincevilágára – mondta Salamon Judit, projektvezető. A szerencse is mellénk állt, így minden a terveink szerint alakult, mondhatom, sokunk álma vált valóra a pincejárat elindításával – tette hozzá.

 

Fontos, hogy aki a kerületben él, így nem szeretne busszal utazni, az is kedvezményeket vehet igénybe a Pincejárat napjain, amit lakcímkártyája felmutatásával érvényesíthet.

 

Részletek:

 

www.pincejarat.hu

 

https://www.facebook.com/budafokteteny/videos/814633092021560/

 

https://www.youtube.com/watch?v=0fpJCNGqBVo

 

http://cityandwine.hu/hu/programajanlatok/actuarial_conference/50_budafoki_pincejarat_jegy/?utm_source=budafoki%20pincejarat&utm_medium=social%20media&utm_campaign=masodik%20szombat

 

https://www.facebook.com/Budafoki-Pincej%C3%A1rat-nyitott-pinc%C3%A9s-szombatok-aut%C3%B3busszal-a-belv%C3%A1rosb%C3%B3l-427410697613246/?fref=ts

 

A Promontor TV összeállítása: