Ugrás a tartalomra

Elhunyt Faragó Andrea

2019. július 03. szerda
Július 2-án súlyos betegség után elhunyt a Védőnői Szolgálat volt intézményvezetője.
Elhunyt Faragó Andrea

Faragó Andrea 35 évet dolgozott védőnőként, melyből 22 évet a budafoki gyermekekért és édesanyákért. Az utolsó hét évben már intézményvezetőként járult hozzá a Védőnői Szolgálat 22. magas színvonalon végzett szakmai munkájához, azonban ez idő alatt is szoros kapcsolatot ápolt a kisgyermekes anyákkal.

Andrea már gyermekkorában tudta, hogy kicsikkel szeretne foglalkozni, ezért is tanult egészségügyi szakközépiskolában, majd az Egészségügyi Főiskolán szerzett védőnői diplomát. Munkáját mindig nagy odaadással végezte, s bár néhány évig a Szent Imre Kórházban dolgozott, szíve mindig a kisgyermekek felé húzta őt.

Vezetőként igyekezett összetartani a közösségé formált védőnőket, emberi tulajdonságaiért, segítőkészségéért munkatársai elismerték és becsülték, önkormányzatunk képviselő-testülete pedig nyugdíjba vonulásakor köszönetét fejezte ki Andreának, példaértékű életpályáját, szakmai elkötelezettségét méltatva.  

2018 nyarán elkezdődhetett az unokái érkezése okán már lelkesen várt nyugdíjas korszak, melyre egy ideje tudatosan készült is, azzal a bizonyossággal, hogy nyugdíjasként sem fog tétlenkedni. Kisunokái, barátai és szeretettel gondozott virágai körében tervezte jövőjét, ám hirtelen jött súlyos betegsége tragikusan rövid időt engedett számára.

 

Andreától a nyugdíjba vonulása kapcsán vele készített interjú-részlettel búcsúzunk:

 

  • „Mi miatt érdemes ezt a pályát választani?

 

  • Hú, rengeteg ilyen van. Nagyon jó érzés, mikor visszajelzést kapok a szülőktől, hogy megfogadták a tanácsom, és bevált. Egyik kedvenc mondásom, amely Szentágothai professzortól származik: egyszer megkérdezték tőle, mikor kell elkezdeni a gyerek nevelését. Azt válaszolta, hogy 20 évvel a megszületése előtt, az édesanyja „nevelésével”. Szép feladat az édesanyáknak megtanítani, mivel tehetnek jót a gyereküknek.

Elhunyt Faragó Andrea