Ugrás a tartalomra

Elfogadta a kormány a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát

2022. január 03. hétfő
Németh Zsolt országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően elfogadta a kormány a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát.
Elfogadta a kormány a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát

Az elmúlt harminc évben nem volt ehhez hasonló átfogó fejlesztési program Budapest és környéke kötött pályás fejlesztésére. A dokumentumba számos szakmai szervezet és utas javaslata bekerült.

A stratégia a főváros mind a 11 vasúti és mind a 4 HÉV-vonalának kapacitásbővítéssel történő fejlesztését tartalmazza. A cél az, hogy az utazók minél egyszerűbben megközelíthessék a belvárost, minden kötött pályával kiszolgált elővárosból legalább 15 percenként vonatok vagy HÉV-ek közlekedjenek Budapest felé. A stratégia része még, hogy az így megnövekedett vonatforgalom fogadására megfelelő feltételek és kapacitás álljon rendelkezésre.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere még november 16-án folytatott egyeztetést Vitézy Dáviddal, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójával többek között a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiáról, amelynek része az Albertfalvát érintő elővárosi vasúti közlekedés fejlesztése is.