Ugrás a tartalomra

Élvonalban a környezettudatosságban - Maci Tagóvoda

2017. április 04. kedd
A kerületi óvoda a 2. helyezést érte el a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő fővárosi versenyben.
Élvonalban a környezettudatosságban - Maci Tagóvoda

A Földbarátok nevű szervezet vetélkedőt indított, melynek az volt a célja, hogy játékos formában tanítsa meg a gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtésre, kiemelten arra, mit kell tenni az elhasznált elektronikai termékekkel.

A versenyben használt elemeket, akkumulátorokat és mobiltelefonokat kellett gyűjteniük a nevező iskoláknak és óvodáknak, mely végén a legtöbb hulladékot gyűjtő 5 óvodai és iskolai csoport pénznyereményben is részesült.A verseny célja, hogy megismertesse a gyerekekkel: az elemek és mobiltelefonok olyan nehézfémeket tartalmaznak, melyek nem kerülhetnek a háztartási hulladékok közé, hiszen fokozottan veszélyesek a környezetre. A játékban további motivációt jelentett, hogy a szervezők az összegyűjtött szemét minden kilogrammja után 5 forinttal támogatták a Magyar Hospice Alapítványt. A nevezők az összegyűjtött hulladékkal arányos támogatási díjat kaptak, valamint az első helyezett óvoda és iskola összesen több mint 700 ezer Ft pénznyereményben részesült.

A Maci Tagóvoda 1546 kg elhasznált elemet és telefont gyűjtött össze, mellyel a fővárosi óvodák és iskolák között a II. helyezést érte el, éppen csak lemaradva az első helyről. Az összegyűjtött hulladékért 60 000 forintot, a II. helyezésért pedig további 80 000 forintot kapott az óvoda.