Ugrás a tartalomra

Élelmes szépkorú tájékoztatta a rendőröket

2020. október 10. szombat
Egy idős, budafok-tétényi nőt hívtak fel otthonában, hogy ingyenes egészségügyi vizsgálatra egyeztessenek vele időpontot. A nőnek gyanús volt a telefonhívás, és később a rendőrség vizsgálata alapján kiderült, a hívó fél telefonszáma nem köthető orvosi vagy egészségügyi intézményhez.
Élelmes szépkorú tájékoztatta a rendőröket

Szeptember 23-án egy 81 éves, kerületi nőt hívtak fel, hogy ingyenes egészségügyi, érvizsgálati ellátásról tájékoztassák. A hívó fél szeretett volna a vizsgálatra időpontot egyeztetni, amelyhez címet is megadott.

Mivel az idős nőben gyanút keltett hívás, ezért visszautasította az ajánlatot és bontotta a vonalat, majd értesítette a rendőrséget. Bejelentése alapján ellenőrizték a hívószámot, amely sem a megadott címhez, sem más orvosi vagy egészségügyi intézményhez nem köthető.

A hasonló esetek megelőzése érdekében fontos az összefogás. Tájékoztassuk idős rokonainkat, ismerőseinket a hasonló történetekről, módszerekről, és hívjuk fel figyelmüket a fokozott óvatosságra! Kérjük meg őket, hogy adataikat soha ne adják meg ismeretleneknek!

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja a 112-es segélyhívószámot.

Élelmes szépkorú tájékoztatta a rendőröket

Kép forrása: pixabay.com