Ugrás a tartalomra

Elbúcsúztatták a tanévet

2018. június 22. péntek
Június közepén országszerte elbúcsúztak a 2017/2018-as tanévtől a tanárok és diákok. A Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola június 18-án ünnepi, évzáró istentisztelettel zárta le az évet.
Elbúcsúztatták a tanévet

Az eseményen Bencze Péter, az iskola igazgatója köszöntette a megjelent díszpolgárokat, vendégeket, köztük Karsay Ferenc polgármestert, valamint az iskola pedagógusait, tanulóit. Köszöntőjében a diákok családját is megszólította a Szülők és gyermekek intése című ige felolvasásával.

Nagy Péter református lelkész az ősszel induló gimnáziumi képzést ajánlotta a megjelentek figyelmébe: „ez egy jó gimnázium lesz, hiszen arra épül, ami az általános iskolában eddig történt.”

Németh Tamás, az iskola lelkésze által megtartott istentisztelettel folytatódott az ünnepség, aki a Zsoltárok Könyvének verseivel köszöntötte a résztvevőket, majd visszaemlékezett az elmúlt tanévre, a csendes napokra, a hittanórákra, a bibliai legókészítő versenyre vagy idézetversenyre: „Többek lettünk emberségünkben, többek lettünk tudásunkban, többek lettünk Krisztus arcúvá formálódásunkban.” – mondta.

A 6. évfolyamosok egy kedves műsorral készültek az ünnepségre, mely azt üzente diáktársaiknak, igyekezzenek hasznosan eltölteni a szünidőt, inkább mozduljanak ki a szabadba vagy olvassanak a tévénézés helyett. A produkciót egy, a közönséggel közösen elénekelt zsoltárral zárták a diákok.

Az igazgató átadta a díjakat az évfolyamok legeredményesebb tanulói számára, köszöntötte az iskolától elbúcsúzó pedagógusokat, és megköszönte kollégái fáradhatatlan munkáját. A diákoknak útravalóul egy tanulságos történetet mesélt el tetteink következményeiről, majd a tanévet hivatalosan is lezárta, amit a diákok hatalmas tapsviharral fogadtak.

 

Fotó: Kocsis Zoltán