Ugrás a tartalomra

Egy reményteli év kezdete

2024. február 07. szerda
Az önkormányzat és stratégiai partnerei érdekeltek egymás sikerében
Egy reményteli év kezdete

Kölcsönösen érdekeltek vagyunk egymás sikerében – ez volt a fő üzenete az önkormányzat által szervezett stratégiai partneri vacsorának. A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az önkormányzat stratégiai partnereinek találkozóját, amelyhez Budafok-Tétény megújult helyszíne, a Cellar Garden pincészet teremtett ünnepélyes hangulatot. A január 26-i találkozón elhangzott, hogy folyamatosan bővül a résztvevők, azaz a partner vállalkozók köre, már közel százan kötöttek ilyen megállapodást a kerülettel. 

A rendezvényen üdvözölte a vállalkozókat Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a parlament külügyi bizottságának elnöke (képünkön), aki elmondta: bár van írásos megállapodás a partnerek között, mégis az a döntő, ami nem szerepel a papíron. Az az íratlan szabály, hogyan kezeljük egymást, hogyan viszonyulunk a másikhoz. A stratégiai szó pedig azt tükrözi, nemcsak pillanatnyi kapcsolatokról van szó, hanem hosszú távon is érdekeltek a felek egymás sikerében. 

Karsay Ferenc, a kerület polgármestere beszédében kiemelte: „Bár tartjuk a kapcsolatot év közben is, jó összegyűlni és megbeszélni az élményeinket. Hogy ki mit tapasztalt a saját háza táján, mit látott máshol, ami jól működne Budafok-Tétényben is, mik a gondok, mik az örömök.”

A kerület polgármestere elmondta, a kezdetektől fogva fontosnak tarja, hogy az önkormányzati munkákat a helyiekkel együtt, a polgárokkal karöltve végezzék. Az ötleteket meghallgatva, a panaszokat megfontolva orvosolni szeretnék a problémákat, ezért igyekeznek szoros kapcsolatot tartani az itt élőkkel, az itt működő civil szervezetekkel és a kerületben tevékenykedő vállalkozókkal is, mert ennek a három csoportnak a javaslatait meghallgatva teljes kép alakul ki a kerületről. A vállalkozók a régió mozgatórugói. Abban különböznek a többiektől, hogy példátlan a bátorságuk, dicséretes az újító szellemük, ami Budafok-Tétény mindennapjaiba meghozza a friss szellemet, a jövő ígéretét.

– Merni kell vállalkozni – mondta Karsay Ferenc, aki szerint nem szabad beragadni a régi sémákba, merni kell újat létrehozni. A polgármester kifejtette, hogy a jövőben, a hivatali munkában, a korábbiaknál is hangsúlyosabban, adatalapú kultúrát szeretnének meghonosítani, a polgárok visszajelzése alapján egy rendszerbe foglalva mindig az aktuális dolgokra fókuszálnának, és a kerületben élő lakosság igényei szerint alakítanák a holnapunk képét. Ennek a tényalapú döntéshozatalnak a helyi gazdaságfejlesztésben is fontos szerepe lesz – hangsúlyozta Karsay Ferenc, aki számít a további partnerekre, a vállalkozókra, mert általuk nyer kiszámítható jövőt Budafok-Tétény.

(Pósa Károly)