Ugrás a tartalomra

Egészségünk a mi kezünkben van

2018. szeptember 08. szombat
Egészségnapot szerveznek szeptember 15-én a budafoki Szent István téren. Az egyéni tanácsadások és állapotfelmérések célja, hogy a jó szokások kialakításával javítsák a kerület lakóinak egészségi állapotát.
Egészségünk a mi kezünkben van

Az egészség nem egyetlen tett, hanem szokásaink összessége. Azzá válunk, amit rendszeresen teszünk — mondta Arisztotelész. S hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy sokáig fittek és jókedvűek maradhassunk? Erre a kérdésre is választ kaphatunk, ha szeptember 15-én 10 és 14 óra között kilátogatunk a budafoki Szent István térre, ahol családi egészségnapot tartanak.

Az eseményen a Káldor Adolf Szakrendelő dietetikus, diabetológus és kardiológus szakorvosai egyéni tanácsadással segítenek, hogy személyre szabott választ kaphassunk a minket érdeklő kérdésekre. A beszélgetések alkalmával kiderül, milyen hatással van a légző-, a szív- és keringési rendszerünkre a mozgás és a helyes életvitel, de különböző állapotfelméréseken is részt vehetünk, hogy jobban megismerjük szervezetünket. Az ingyenes programon lehetőség lesz arra is, hogy megtudjuk, megfelelő-e a vérnyomásunk, a koleszterin- vagy a vércukorszintünk.

— Úgy gondolom, nem lehet eleget beszélni az egészségmegőrzés fontosságáról. A szakrendelőben sajnos még mindig azt tapasztalom, az emberek inkább foglalkoznak betegségük kezelésével, mint egészségük megőrzésével. Az egészségnapot olyan alkalomnak álmodtuk meg, ahol kötetlenül, a rendelő falain kívül, oldottan tudunk beszélgetni a minket érintő problémákról, arról, mire érdemes odafigyelnünk hétköznapjaink során, hogy sokáig egészségesen élhessünk családunk körében. – mondta Dr. Kiss Norbert, a Káldor Adolf Szakrendelő intézményvezetője. S hogy kiket várnak a programon? — A család minden tagját szívesen látjuk unokától a nagyszülőkig. S amíg a szüleik a közös gyógytornán vagy a tanácsadáson vesznek részt, a gyerekek a Szent István meseparkban szórakozhatnak.

Az eseményt Budafok-Tétény önkormányzata és a Főváros TÉR_Köz pályázata támogatja.

Egészségünk a mi kezünkben van