Ugrás a tartalomra

Egészséges Budapest – Egészséges XXII. kerület

2021. március 25. csütörtök
Az Egészséges Budapest Program keretén belül 225 millió forintos kormányzati támogatásból fejlődik tovább a kerületi egészségügyi ellátás Budafok-Tétényben.
Egészséges Budapest – Egészséges XXII. kerület

A tavalyi 350 millió forintos támogatás után, a kormány idén további 225 millió forintot biztosít kerületünk számára. Az Egészséges Budapest Program keretében most a háziorvosi, gyermekorvosi és gyermekfogászati rendelőkben, védőnői tanácsadókban kerül sor fejlesztésekre:

• Nyílászárók cseréjére, vizesblokkok felújítására, a fűtésrendszer korszerűsítésére, valamint a várótermek átalakítására.

• A Káldor Adolf Szakrendelő régi, elavult informatikai rendszerének korszerűsítésére is sor kerül, amely a telemedicina szolgáltatáshoz szükséges fejlesztéssel is kiegészül majd.

A kormány Egészséges Budapest Programjának célja a fővárosi betegellátás színvonalának javítása, a gyógyító munkához megfelelő infrastruktúra és műszerezettség fejlesztése, a korszerű betegellátáshoz nélkülözhetetlen informatikai eszközök és hálózat fejlesztése, a betegkomfort erősítése, a humánerőforrás-krízis enyhítése. Ennek keretében idén is 10 milliárd forintot biztosít a fővárosi kerületek számára az egészségügyi fejlesztésekre.

Kapcsolódó tartalom: Facebook

Egészséges Budapest – Egészséges XXII. kerület

Fotó: Kocsis Zoltán