Ugrás a tartalomra

Egész évben várják az olvasókat

2021. június 30. szerda
A járvány hatásai miatt elmarad a nyári szünet a kerületi könyvtárakban
Egész évben várják az olvasókat

A könyvtári szolgáltatások iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy az olvasók igényeit figyelembe véve nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK). Budafok-Tétény mindkét könyvtára (Budafok és Nagytétény) hétfőn, szerdán és pénteken 13–18 óráig, kedden és csütörtökön 10–16 óráig várja olvasóit július 5-től szeptember 5-ig.

A könyvtárakba önállóan csak a koronavírus elleni védettségüket igazolni tudó 18 év alattiak, az érvényes védettségi igazolványt vagy az „EESZT Alkalmazás” applikációban az oltási igazolást a személyi igazolvánnyal együtt bemutató felnőtt olvasók, valamint a felügyeletük alá tartozó kiskorúak léphetnek be. A maszkviselés, valamint a távolságtartás mindenkire nézve kötelező.

Akik nem tudják a védettségüket igazolni, azok számára továbbra is működik a Könyvtári Cserepont szolgáltatás, így az olvasók a könyvtárba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek. A cserepontokon lehetőség van a beiratkozásra, a kölcsönzött művek visszaadására és az esetleges tartozások rendezésére is. Az újranyitás előtt kikölcsönzött műveket június 30-ig lehet késedelmi díj felszámítása nélkül visszaadni.

Június 9-től mindkét kerületi könyvtárban ismét elérhető a Könyvet házhoz szolgáltatás. Ennek keretében az ideiglenesen vagy tartósan otthonukhoz kötött olvasók számára ingyenes a kölcsönözni kívánt dokumentumok és szükség szerint a lejátszóeszközök házhoz szállítása.

A könyvtári tagok számára szeptember 5-ig térítésmentes az előjegyzés, ahogy a FSZEK által előfizetett és közvetített adatbázisok is. Akik nem rendelkeznek tagsággal, online regisztrációt követően egy napijegy áráért 30 napig használhatják az adatbázisokat, valamint telefonon, e-mailben és Skype-on továbbra is rendelkezésre áll a Könyvtár otthonról tanulástámogató információs szolgáltatás is.

Az érdeklődők további felvilágosítást Varga Mónikától (Budafok), a 06-1/424-5989 telefonszámon, illetve a fszek2203@fszek.hu e-mail címen, Spánitz Évától (Nagytétény) a 06-1/207-5257-es telefonszámon, illetve a fszek2201@fszek.hu e-mail címen kérhetnek.

(Tamás Angéla)

Egész évben várják az olvasókat Egész évben várják az olvasókat