Ugrás a tartalomra

Díszoklevelek a pedagógusoknak

2015. november 03. kedd
Színes diplomás és pályakezdő pedagógusokat köszöntöttek a Városházán
Díszoklevelek a pedagógusoknak

A kerületünkben már hagyománnyá vált köszöntőünnepségen az ötven, hatvan, hatvanöt és hetven éve diplomázott, ma már nyugdíjas óvónők, tanítók és tanárok Karsay Ferenc polgármestertől, Szabolcs Attila országgyűlési képviselőtől és Németh Zoltán alpolgármestertől vehették át díszoklevelüket. A kerület vezetői az idén pályájukat kezdő fiataloknak virágcsokorral kívántak sok sikert választott hivatásukhoz.

– E közös ünneplésnek szimbolikus jelentése van, hiszen jelképezi a nevelő és oktató munka folyamatosságát – mondta köszöntőbeszédében Németh Zoltán, majd Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szavaival bocsátotta útjukra az ifjú pedagógusokat:

–  Amikor azzal kell szembesíteni valakit, hogy az élet nem egy habos torta, az sosem könnyű, de nem szabad hazudni. (...) Azt hisszük, hogy jó, ha sterilizáljuk a gyerekek számára a világot, pedig nem: tudatosan fel kell készíteni arra őket, hogy a tetteiknek következményeik vannak. S a pedagógiának pont valahol ez lenne a célja, hogy felkészítse a gyerekeket.
Idén tizennégyen kaptak díszoklevelet. Heten (Barán Kalász Jánosné, Czárán Lászlóné, Nemes Imréné, Tarczali Jenő, Ütő Árpádné, Váradi Ferencné és Vida Árpádné) a hatvan éve végzettek gyémántdiplomáját, heten pedig (Csepregi László, Gujdi Barnáné, Jekkel Mária Zsuzsanna, Mester Istvánné, Dr. Simon Andrásné, Szabó Gáborné és Sztelek Gáborné) az ötven éve végzettek aranydiplomáját vehették át a Záborszky Teremben.

A kerületi nevelési és oktatási intézményekben szeptemberben hét óvópedagógus (Bíróné Rakita Lilla, Botta Ágnes, Homoki Klára, Jójárt Krisztina, Papp Fruzsina, Puporka Viktória és Rostás Anna Rita), hat tanító (Dudik Benedek,Kató Gyöngyi, Manninger Júlia, Radácsi Gabriella, Soós Cecilia és Varga Kitti), Pirkó Zsuzsanna testnevelő, napközis tanító, Paló-Glück Anna tanár és Szendrey Dániel kürttanár kezdte meg életre szóló hivatása gyakorlását.

A fogadással záródó ünnepségen a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola növendékei az Ottinger Eszter Zsuzsanna és Vízi Tibor által koreografált és betanított Kalotaszegi táncokkal és Bagi mulatsággal szórakoztatták a résztvevőket, míg Tarczaliné Kazai Ilona nyugalmazott gyógypedagógus az „Ahogy idesanyám szokta” című saját novellájából felolvasott részlettel köszöntötte a jelen lévő pedagógusokat. (Tamás Angéla)