Ugrás a tartalomra

Csatornarákötés - tart a visszaszámlálás

2016. február 12. péntek
Több kerületi utcaszakasz lakói számára már adott a határidő, ameddig még talajterhelési díj kiszabása nélkül rácsatlakozhatnak a nemrég kiépült szennyvízcsatorna-hálózatra. Az önkormányzatnál ez ügyben támogatásra lehet pályázni.
Csatornarákötés - tart a visszaszámlálás

Tavaly nyár óta lehet pályázni az önkormányzatnál a szennyvízcsatorna-rákötési támogatásra, amire már több szakaszon is lehetőség van, számos utcában ugyanis már a kiépült a szennyvízelvezetés, megtörtént a műszaki átadás. Ezeken a szakaszokon - az üzemeltető Fővárosi Csatornázási Művek engedélyének birtokában - az érintett ingatlanok ráköthetők a csatornára. Több mint 33 kilométernyi korszerű szennyvízcsatorna megépítése fejeződött be tavaly év végén Budafok-Tétényben a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt részeként, európai uniós forrásból. Az összesen mintegy 150 utcát érintő közműfejlesztés ősszel zárult le, több utcában már megindulhattak a rákötések is. A kerületben 2014 negyedik negyedévében indult fővárosi beruházásának köszönhetően közel 1400 budafok-tétényi család szennyvízproblémája oldódik meg.

Az érintett ingatlantulajdonosokat a Fővárosi Csatornázási Művek postaládákban elhelyezett levélben értesítette. A Fővárosi Csatornázási Művek ügyfélszolgálatától - személyesen a 1087 Budapest, Kerepesi út 19. (bejárat az Asztalos S. utca felől) szám alatti ügyfélszolgálati irodában, illetve telefonon a 06/1 455-4306-os számon, vagy e-mailben az ugyfelszolgalat@fcsm.hu címen kaphatnak bővebb tájékoztatást a rákötéshez szükséges teendőkről.

A kerület Polgármesteri Hivatalának adóügyi irodája tájékoztatási céllal, segítségként, a napokban névre szóló leveleket küldött az érintett utcaszakaszok lakosainak a talajterhelési díjjal összefüggésben.

A rákötés egy szigorúan szabályozott folyamat, melynek lépéseiről a beruházás honlapján olvashatnak részletes felvilágosítást: 

http://bpcsatornazas.hu/hu/bp/hazi_rakotes/a_hazi_rakotes_lepesei

További információk:

http://www.fcsm.hu/ugyfelszolgalat/ugyintezes/budapest_teljes_koru_csatornazasa/

http://budafokteteny.hu/hir/lakossagi-forumot-tartottak-a-csatornazasrol

http://www.promontortv.hu/2015/06/01/lakossagi-tajekoztato-a-csatornazasi-munkalatokrol/

http://budafokteteny.hu/hir/szennyvizcsatornazas

Tájékoztató levél

 

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2016/02/22/elkezdodtek-a-rakotesek-a-keruletben-vegehez-kozelednek-a-csatornazasi-munkalatok/