Ugrás a tartalomra

„Budapest legkedveltebb és legaktívabb óvodája” lett a Leányka utcai Tagóvoda

2016. április 21. csütörtök
Az imami.hu oldal által meghirdetett "A mi iskolánk", "A mi óvodánk" és "A mi bölcsődénk" elnevezésű országos online pályázaton szülők oszthatták meg véleményüket gyermekük intézményéről, pedagógusairól.
„Budapest legkedveltebb és legaktívabb óvodája” lett a Leányka utcai Tagóvoda

Országszerte több ezer szülői vélemény érkezett, amely óriási segítséget jelenthet az intézményválasztás előtt állóknak. A budafok-tétényi Leányka utcai Tagóvoda bizonyult a legkatívabbnak a budapesti óvodák közül a szülői visszajelzések alapján, amivel „Budapest legkedveltebb és legaktívabb óvodája” címet érdemelte ki.

A László család következő szülői hozzászólását pedig egy különdíjjal jutalmazták: 

„Lányaink azóta szeretnek igazán oviba járni, mióta a Maci csoportba járhatnak. Az elején furcsa volt nekik, hogy szinte minden napra jut valami alkotás, bevallom, mi szülők is elképedve néztük a heti több szebbnél szebb és változatos alkotásaikat - nem ehhez voltunk szokva. Ma már nyafognak, ha nincs naponta valami "kötelező" feladat. :) Zsóka néni, Viki néni és Jutka néni a lehető legjobb hármas, amit az ember a gyerekének, gyerekeinek kívánni tud. Mi hálásak vagyunk, hogy ezt az utolsó ovis évet náluk, velük töltik a Lányaink. A csoport többi gyereke is tünemény, nagyon jó az egész csapat. :) Köszönjük. Ajánljuk jó szívvel. Főleg ezt a csoportot, de azért van még pár jó csoport az ovin belül.”

A nyereményeket - egy oklevelet és egy 10 alkalmas bérletet a Tincses Sziget Gyermek Élményfodrászattól - Antal-Ferencz Ildikó, a budapest.imami oldal főszerkesztője adta át az óvoda vezetőjének, Erős Beátának és a különdíjas hozzászólást megfogalmazó László család ikerlányainak. Az átadáson részt vett Szepesfalvy Anna alpolgármester is.

A Leányka utcai óvoda 1975-ben kezdte meg működését a XXII. és XI. kerület határán. Megnyitása óta kedvelt intézmény a közeli Leányka utcai és Pécsi utcai lakótelep, a Budafoki Központ és Rózsavölgy lakosságának körében. Külső adottságait tekintve a klasszikus lakótelepi óvoda szép, világos, megfelelő méretű termekkel, teraszokkal, öltözőkkel, mosdókkal és szépen parkosított, minden csoport számára megfelelő nagyságú, önálló udvari játszóterülettel rendelkezik. Külseje és belseje folyamatosan újul, felszereltsége: játékeszköz állománya, bútorzata a gyermekek igényeinek megfelelő. Tömegközlekedési eszközökkel is jól megközelíthető. A közelben található közintézmények lehetőséget nyújtanak arra, hogy gyermekek a séták során megismerkedhessenek a Városházával, Rendőrséggel, piaccal, postával, vasútállomással, villamos végállomással, SZTK-val, a közeli Könyvtárral. Nagyon kedvelt kiránduló helyük a közeli Duna-part vagy az óvodával szemközti domboldal, melyek természeti szépségükkel, kincseikkel, hosszú lépcsősoraikkal, családi házas környezetükkel sok szép élményt nyújtanak folyamatosan az oda járó óvodásoknak.

 Az óvoda hat csoporttal működik, 150 férőhellyel, 12 óvodapedagógussal (közülük hatan már szakvizsgával is rendelkeznek) 6 csoportdajkával.

Gratulálunk az elismeréshez!

Forrás: http://budapest.imami.hu/