Ugrás a tartalomra

Budafokon is kigyúltak az ünnep fényei

2018. december 03. hétfő
December 2-án Budafok-Tétényben is meggyújtották a fény megszületését jelképező adventi koszorú első gyertyáját. A Piactéren kigyúlt az ünnepi díszvilágítás is.
Budafokon is kigyúltak az ünnep fényei

December 2-án országszerte gyertyákat gyújtottak advent első vasárnapja alkalmából. Budafok-Tétényben a kerületi egyházak képviselőinek részvételével, a Budafoki Református Gyülekezet szervezésében tartottak ökumenikus gyertyagyújtást a Szent István téren, ahol Szász Lajos, a Budafoki Református Egyházközség lelkésze mondott ünnepi köszöntőt. „A fény a sötétség, az éjszaka ellentéte, ami nagyon mély üzenetet hordoz. Tudjuk, milyen nagy ellentét van a remény és a reménytelenség, az őszinteség és a hazugság, a jóság és a gonoszság között. Azért gyújtjuk meg a gyertyát, mert hisszük, hogy a világosság, a jóság az erősebb, mint a sötétség, a gonoszság és a hazugság.” Legyünk mi a kerület, a város és az ország világossága! – biztatott a lelkész. Az eseményen megjelenteket Karsay Ferenc polgármester köszöntötte az önkormányzat képviseletében. A Szent István téri rendezvény a TÉR_Köz pályázat keretein belül valósulhatott meg.

Este hat órakor Budafok szívében is kigyúltak az ünnepi fények. A Piactéren Gazdik István, a Klauzál Ház igazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, a Piactér advent időszakára a fények terévé változik, hiszen az első adventi gyertya meggyújtásával egyidőben életre kelt a tér ünnepi díszkivilágítása is. Az eseményen köszöntőt mondott Karsay Ferenc polgármester, aki beszédében a békés, szeretetteljes készülődésre biztatott mindenkit: – Az adventnek mindenkinél erről kellene szólnia: csökkentjük a tempót és szeretteink körében vagyunk. Sajnos azonban sokaknál mégis azt látjuk, hogy társaságul a plázák tömegét választják, és a stressz, a rohanás, a megfelelni vágyás, az átgondolatlan pénzköltés időszaka ez. – mondta. „Ha egymás számára nem tudunk ajándékok lenni, akkor minden más csak lim-lom és ócskavas.” – fejezte be köszöntőjét a polgármester Böjte Csaba szavait idézve. Az eseményen Szász Lajos református lelkész hirdette a Biblia adventi üzenetét, majd közösen meggyújtották a koszorú első gyertyáját, amellyel egy időben a Piactér díszkivilágítása is felkapcsolódott. Az eseményen előbb a Klauzál Gitár Band előadását, majd Kovács Nóri Betlehemi énekek című szólókoncertjét hallgathatták meg az érdeklődők.

A Klauzál Ház több programmal készül advent időszakára ADVENT A PIACTÉREN – AHOL EGYÜTT LENNI JÓ! címmel: https://klauzalhaz.hu/2018/10/29/advent-a-piacteren-ahol-egyutt-lenni-jo/

Fotó: Kocsis Zoltán