Ugrás a tartalomra

Budafoki óvónő a „pedagógus Oscar” legjobbjai között - Videóval frissítve!

2017. április 04. kedd
A Neteducatio harmadik alkalommal várta a jelöléseket a „pedagógus Oscar”-díjra, ahol a legkiemelkedőbb hazai pedagógusokat díjazták, köztük Homoki Olgát, a Leányka Tagóvoda óvónőjét is.
Budafoki óvónő a „pedagógus Oscar” legjobbjai között - Videóval frissítve!

A Neteducatio Facebook oldalán elindított szavazáson óvodapedagógiai, általános iskolai és középiskolai kategóriákra lehetett szavazni, melyek mellett a szervezők létrehoztak egy szakmai különdíjat is. A budafok-tétényi Leányka Tagóvoda Süni csoportjának óvónénije, Homoki Olga az óvodapedagógia kategóriában jutott a legjobb 3 közé.

A pedagógus 1993 óta foglalkozik gyerekekkel, bár pályája kis kanyar után indult csak be, hiszen eredetileg közgazdasági irányban indult el. Az iskola elvégzése után látott egy hirdetést a Városházi Híradóban, ahol a mai Csicsergő Óvodába kerestek óvónőt. Itt indult pályafutása, majd 3 év után, 1996-ban került át a Leányka Tagóvodába, ahol azóta is nagy szeretettel teljesíti hivatását, a gyerekek nevelését-gondozását, felügyeletét.

Arra a kérdésre, hogy mit szeret a legjobban a munkájában a válasza nem meglepő: „talán közhelyesen hangzik, de a gyerekeket. Nagyon jó érzés, mikor kinyílik a szemük, rácsodálkoznak a világra, mi pedig ott lehetünk mellettük.”

Homoki Olgát nagyon meglepte már maga a jelölés ténye is, amelyről sokáig nem is tudott, a TOP 3-ba bekerülésre pedig álmaiban sem gondolt, de nagyon hálás érte. A pedagógust Reinhardt Relinda ajánlotta a díjra, aki felterjesztésében a következővel indokolta jelölését: 

„Homoki Olga (…). 23 éves pályafutása alatt nagyszerű dolgokat vitt véghez a gyermekek fejlesztésében és foglakoztatásában. Java részt vegyes csoportokat vezet, aminek legnagyobb nehézségével is ügyesen megbirkózik, hisz 3 felé kell figyelnie, 3 különböző korcsoportot kell fejlesztenie, ami nem kis feladat. Az iskolaérett gyermekeket az iskolára felkészíteni, a kis csoportba érkezőket integrálni, és hogy ne érezzenek hátrányt a középső csoportos kisgyermekek, velük is foglalkozni. Azt gondolom, ez mind elárulja, hogy sokrétű, színes és mindenekelőtt hatalmas tudással rendelkező óvónéniről beszélek. Nem véletlen jelöltem meg a díjra. Közvetlenségével, az óvodai programok aktív részvételével minden esetben színesíti a csapatot, motiválja a gyermekeket és szülőket egyaránt. Tudásával, önzetlenségével és szeretetével már sikerült más esetben bizonyítania, így bízom abban, hogy itt is sikert érünk el és boldogan veheti majd át a győztes díjat.”

A díjazott jutalma egy oklevél és egy szakmai könyvcsomag volt. Gratulálunk Homoki Olgának az elért sikerekért! 

A Promontor TV interjúja: