Ugrás a tartalomra

Nagytétényi bronzérem a serdülő Európa-bajnokságon

2018. június 21. csütörtök
A Győrben megrendezett korosztályos birkózó Európa-bajnokság június 15-én startolt el. A második napon a budafok-tétényi versenyző, Vízi Flóra is dobogóra állhatott.
Nagytétényi bronzérem a serdülő Európa-bajnokságon

A Győrben lebonyolított háromnapos serdülő Európa-bajnokságon 24 ország, 174 lánya vett részt. Az 54 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén a budafok-tétényi Vízi Flóra is érdekelt volt, aki a harmadik helyért zajló meccsen szerzett győzelmének köszönhetően dobogóra is állhatott.

Az Európa bajnoki bronzérmet szerző Vízi Flóra a nemzetisport.hu-nak így nyilatkozott:

„Nagyon boldog vagyok. Kiemelném az egész csapatot, hiszen végig egymás mellett álltunk, buzdítottuk a másikat, s ez rengeteg erőt adott. Jobban odatehettem volna magam a fehérorosz ellen, akitől kikaptam, de így sem lehetek elégedetlen. A harmadik helyért zajló meccsen, úgy éreztem, hogy sokkal jobban izgult nálam az ellenfelem, s én akartam jobban a medált. Ez vezetett a sikerhez.”

A magyar lányok csapata összességében is jól szerepelt, így a pontverseny ötödik helyén végzett.

Nagytétényi bronzérem a serdülő Európa-bajnokságon

A Csepeli Birkózó Klub színeiben sportoló Vízi Flóra az év elején megrendezett budafok-tétényi sportfórum vendégeként édesapja és nagypapája társaságában. (Fotó: Kocsis Zoltán)

 

Nyitókép forrása: http://www.nemzetisport.hu/utanpotlassport/birkozas-igy-lattak-a-serdulo-eb-t-a-magyar-eremszerzo-lanyok-2641859

Forrás és további információk: https://www.birkozoszov.hu/index.php?page=cikk&id=1609

https://www.utanpotlassport.hu/2018/06/16/egy-ezust-negy-bronz/