Ugrás a tartalomra

Budafoki Betlehemes

2019. december 22. vasárnap
December 20-án ismét megtartották a hagyományos Budafoki Betlehemes sétát és ökumenikus megemlékezést. A fáklyás felvonulást követően, az Apacuka zenekar adott interaktív, játékos koncertet a Piactéren, ahol forralt borral, teával és pogácsával vendégelték meg a résztvevőket.
Budafoki Betlehemes

A hagyományőrző Betlehemes séta a Szent Lipót Plébániatemplomnál Ailer Gáspár plébános ünnepi gondolataival kezdődött:  ,,Kívánom, hogy tudjunk egymás felé fordulni, tudjunk Isten felé fordulni és legyen mindannyiunknak Karácsonykor ez az ajándéka, ez az öröme és ez a békéje.”

Köszöntése után a Rózsakerti Baptista Közösség Pillangó Óvoda gyermekei adtak karácsonyi műsort, majd a felvonulók meggyújtották a fáklyákat és a Budafoki Fúvósegylet zenei kíséretében, közösen indultak el a Budafoki Református Templomhoz.

A református templomnál Szász Lajos lelkész köszöntötte a felvonulókat, majd a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola és Gimnázium gyermekkórusa énekelt karácsonyi dalokat.

A Betlehemes séta következő állomása a Budafoki Evangélikus Templom volt, ahol Hokker Zsolt lelkész fogadta a menet résztvevőit, majd a Nádasdy Kálmán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola Csilingelő Gyermekkórusa adott szívhez szóló műsort az új díszkivilágítással megajándékozott templomnál.

A felvonulás az Evangélikus Templomtól a Piactér felé vette az irányt, ahol Szepesfalvy Anna alpolgármester és Lukács János baptista lelkész a Betlehemi lángról közösen gyújtotta meg az utolsó gyertyát az adventi koszorún.

,,Teremtsünk alkalmat arra ebben a csendes időszakban, hogy a díszlet helyett a tartalomra figyeljünk. Hiszen szeretet nélkül az ajándékok csak limlomok, a csodálatosan feldíszített karácsonyfa csak egy darab fenyő, a karácsony szép ünnepe pedig csak egy a megérdemelt szabadnapjainkból.” – hívta fel a figyelmet Karsay Ferenc polgármester a Karácsony valódi üzenetére.

A polgármester beszéde után Lukács János baptista lelkész mondta el adventi áldását, majd Tóth Réka Kamilla, a 903. számú Prohászka Ottokár Cserkészcsapat cserkésztisztje ismertette a Betlehemi láng útját.

Az ünnepi gondolatokat követően az Apacuka zenekar szórakoztatta a kicsiket és nagyokat, közben pedig forralt bort, teát, pogácsát és naptárat osztottak az önkormányzat jóvoltából.